· · Коментари: 0
ТУГА

"Успавамо је, а онда одемо да плачемо..." Пријатељица Исидоре Бјелице описала како су изгледали ПОСЛЕДЊИ ДАНИ

Пријатељи тугују за списатељицом

1597306221_Untitled.jpg
Фото: Инстаграм принтсцреен/јосвоyаге

Исидора Бјелица преминула је 5. августа у 52. години након дуге борбе са раком јајника, а након њене смрти, другарица Јована Хисмајер, описала је како су изгледали њени последњи дани:

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Прочитајте још: Испраћена на вечни починак: На крсту шешир, у капели јецаји и сузе .... Исидора Бјелица сахрањена у Алеји заслужних грађана (ФОТО)

- Исидору сам последњи пут видела пре нешто више од месец дана. Чак ни тада, у тако лошем стању, нисам хтела да поверујем да смо последњи пут једна поред друге. Сећам се њених руку, увек су ме фасцинирале тако крхке ручице које су толико књига написале. Тада су биле још нежније, као код неке девојчице - рекла је Јована и додала:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Мила моја Иси, још увек ми је у мислима наш последњи сусрет где лежим поред тебе на кревету и имам у руци твоју малену руку. Увек сам са дивљењем посматрала твоје ручице и ситну грађу и питала се где стаје толика снага у овако крхкој жени? Сва твоја снага и доброта је у твојој души. Лепота твог бића је неограничена, немерљива и непрестана. Захвална сам што сам имала прилику да будем поред тебе и учим од тебе. Подржала си ме кад други нису, пружила ми утеху кад сам мислила да је више нема. Волим да помислим да сам и ја некада заштитиила тебе и твоју дечију отвореност и рањивост. Међутим људске неправде које си изнова доживљавала и ти и твоја породица, остављају заувек ожиљке чак и на животу који се наставља у другој димензији. Све неправде и повреде остају забележене не као опомене, већ као примери какви не треба да будемо. Само ти знаш колико је било тешко. Помислим често колико си људима помагала кроз књиге и радионице и колико си несебично делила сваку одгонетнуту загонетку, свако ново решење животног ребуса. Ту љубав народа нико никада није могао да оспори. Сећам се свих оних дана када смо разговарале и писале једна другој и спашавале и свет и нас од света...  Никада нисам упознала неког ко је толико својим личним примером био ослонац и мотивација хиљадама и хиљадама других људи. Доброта твоје душе је бескрајна у својој вечности. Још нешто сам сасвим сигурна.... да ништа не може да нестане само промени свој облик и начине. Тако да  ћеш ти остати заувек моја пријатељица. То не може да се промени. Танане нити које нас спајају су нераскидиве. Сада  си  анђео у школи за анђеле. Као у твојој књизи. Међутим овог пута си ту као учитељ не као студент, јер је твоја земаљска школа била често и превише тешка и исцрпљујућа. Знам да би ми срце препукло, да ти ниси у мом срцу и део њега заувек.  Сигурна сам да  ме чекаш да бисмо  могле да наставимо где смо стале, на неком бољем месту у бескрају. До тада ћу се трудити да радим оно што смо заједно започеле - да утичем позитивно на друге жене да брину о себи и својим емоцијама. Најдржа пријатељице, путуј с анђелима. Нека ти је вечна слава и хвала моја Иси, воли те твоја Јо ❤ Амин

А пост схаред бy Јована Хиесмаyр • Јо’с Воyаге (@јосвоyаге) он

- Била је физички слаба, али њен дух и бистрина ума нису се променили ни најмање. Тих пар дана у току поподнева господин Пајкић и ја смо били уз њу док се не успава, а онда бисмо изашли преко пута, сели у неки ресторан и плакали као да нема гостију и људи око нас - закључила је Јована.

Подсетимо, Исидора Бјелица сахрањена је 8. августа у Алеји заслужних Великана на Новом Гробљу. Истог дана у малој дворани Сава Центра, неколико сати пре сахране, одржана је комеморација поводом смрти славне списатељице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.