Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЕЋАЊЕ

"Није добро, имам рак плућа": Три године од смрти Небојше Глоговца

Данас се наврша три године од смрти Небојше Глогвца

1612855506_New-Project.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ТВ Прва
Oglas

Славни глумац преминуо је 9. фебруара 2018. године, од рака плућа.

Прочитајте још: Спасила их случајност: Николина Пишек се огласила након тровања гасом ... Ево како се осећају она и ћерка

Небојша Глоговац, оставио је неизбрисив траг у домаћој кинематографији. Поред позоришних, филмских и серијских улога, иза себе је оставио и мудре изреке по којима ће остати упамћен.

Понекад, без обзира на то колико сте драги, колико сте љубазни, колико сте брижни, колико волите, то једноставно није довољно за неке људе...

Рођен је 30. августа 1969 године, а каријеру је започео у Атељеу младих у Панчеву. 1996. године, добио је и стипендију Југословенског драмског позоришта, и улогу у представи "Велика пљачка".

Први пут се на телевизији појавио у серији "Приче из Непричаве", а прву филмску улогу, добио је 1993. године у  у краткометражном филму "Реквијем за један сан". Његова каријера од тада, кренула је узлазном путањом, па су почеле да се нижу улоге, међу којима су оне у филмовима "Убиство са предомишљајем", "Буре барута", "Небеска удица", "Муње", "Кад порастем бићу Кенгур", "Клопка", "Хадерсфилд", "Жена са сломљеним носем", "Бранио сам Младу Босну", "Кругови", "Равна гора" и "Устав Републике Хрватске".

Живот је као оловка, сваки дан је све краћи. Потрудите се да нешто лепо нацртате док га још има...

Поред глумачког ангажмана, предавао је глуму у Театру 78, у оквиру школе глуме „Први кораци” у Београду и у школи глуме „Маска”.

Ако мрачиш, мрачно је. Ако сијаш, сјајно је. До тебе је

Пре неколико дана поводом годишњице смрти у продаји се појавила књига "Глоги" аутора Александра Ђуричића у којој се откривају непознати детаљи из живота глумца који је преминуо пре три године. У књизи о Небојши Глоговцу причали су, његова супруга Милица, Никола Ђуричко, кум Војин Ћетковић, Николе Пејаковића  и многи други.

Никола Пејаковић, присетио се и последњих тренутака које је провео са Глоговцем, али и поруке коју му је послао, а због које није могао да се опорави од шока:

Ако неко не може да нађе времена за вас, не вреди га ни чекати

 - Написао сам му да сам у Београду и питао га да ли је све ОК. Стигао ми је одговор: - Није, имам рак плућа. Седео сам скамењен у хотелској соби и гледао у велики постер Хамлета на фасади ЈДП. Ту сам га, седећи на рубу кревета, и ожалио - пише у делу књиге посвећеној легендарном глумцу.

Прочитајте још: Харис Берковић проговорио о трауми из детињства: "Мамин врисак никада нећу заборавити"

Небојша Глоговац, иза себе је оставио сина Гаврила и Милоша које је добио у првом браку са сликарком Мином, супругу Милицу и ћерку Сунчицу.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas