Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

Како да негујемо ФИКУС? Направите му идеалне услове

Фикус је честа биљка у многим домовима.

1618224211_Depositphotos_170485948_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Пореклом је југозападне Азије и Медитерана. Постоји стотине врста фикуса. Неке врсте фикуса су познате и као смокве и дају добро познато воће.

Фикус има дугогодишње бујно лишће, па је зато веома популаран као кућно цвеће.

Прочитајте још: Не прихрањујте их, никако! Ево како да НЕ УБИЈЕТЕ све своје биљке док сте НА ПУТУ

Како узгајати фикус

Фикус је биљка која захтева мало више посвећености.

На стрес реагује опадањем лишћа.

Нису за хладне услове и никако не воле да се премештају. Осетљиви су на гриње, а као тропске биљке потребно им је довољно светлости, топлине и влаге да би изгледале најбоље.

На стрес реагује опадањем лишћа. Зато се трудите да му обезбедите довољно светлости, да га не заливате прекомерно, не правите промају и осилацију температуре.

Светлост

Биљкама фикуса је потребно светло. Лети можете да их преселите на терасе или двориште, али у том случају избегавајте директно сунце. Јака, директна светлост утицаће на губитак лишћа.

Прочитајте још: Због чега треба да имамо ЦВЕЋЕ У КУЋИ? Истраживања доносе невероватне закључке

Вода

Током зиме фикус се залива мање, а сада када је кренуло пролеће трудите се да заливање буде равномерно. Обавезно пре заливања проверите земљу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas