Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природа

МАЈЧИНА ДУШИЦА вековима је део традицоналне медицине: Решава проблем кашља и поспешује добро расположење

Мајчина душица једна је од најпопуларнијих биљака које се у нашем народу користе у народној медицини.

1618823734_Depositphotos_36459839_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Потиче из централне Европе и западног Сибира. Користе се цвет и лист мајчине душице.

Сматра се јаким антисептиком за унутрашње органе и органе за дисање. Такође позитивно делује на когнитивне функције, психичке и физичке. Овај чај повољно делује за разне неурозе и депресије.

Кашаљ

Мајчина душица је у неким земља призната као лек за кашаљ. Ублажава проблеме у вези са респираторним системом. Олакшава симптоме бронхитиса и помаже искашљавање.

Прочитајте још: Карфиол је намирница која има ПЕТ супер моћи

Мајчина душица за смирење
Мајчина душица богата је витамином Б6 који повезујемо са позитивним дејством на хормон стреса. Тако да се сматра да је одличан за смирење.

Имунитет

Богата је витамином Ц који има важну улогу у изградњи доброг имунитета. Делује и као антиоскидант, подстиче производњу колагена па је добар и за регенрацију коже.

Крвна слика

Ова биљка позитивно утиче производњу црвених крвних зрнаца и бољу циркулацију.

За желудац

Може да реши проблеме мушнине, гасова и надутости. Регулише вишак  лоших бактерија у цревима и подстиче њихов нормалан рад.

Pročitajte još: Šampinjoni su najbolji drugovi čoveka koji drži DIJETU

Припрема

Припрема се од сувог лишћа. Кашичицу суве биљке прелијете са 2 дл вреле виде и оставите да одстоји 10 минута. Важно је да док чекате чај поклопите како не би испарили састојци који су заслужни за њено максимално дејство.

Особе са компликацијама жучи, чиром на желуцу и компликацијама на јетри не би требало да узимају овај чај.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas