Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Стиже лето, ПОМОЗИТЕ свом ЛИЦУ! На ових 5 ствари посебно обратите пажњу!

Доласком топлијег времена, потребно је кориговати негу лица.

1621419889_tattoo-3619565_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Кожу лица треба неговати током целе године, али сменом годишњих доба потребно је променити и начин неге. Иако је витамин д здрав, претерано излагање сунчевим здрацима неће попбољшати стварање овог витамина, већ ће изазвати друге последице, које на дуже стазе могу бити опасне.

У жељи да се што пре добије препланули тен, праве се грешке које штетно делују на кожу. Осим опекотина које могу да се задобију, услед претераног излагања зрачењу, лице и капци отичу, појављују се боре, пеге и флеке. 

Прочитајте још: Квасац брише боре боље од ботокса! Направите ове маске за лице и природним путем затегните кожу

Први корак када је у питању нега лица током летњег периода свакако је крема или млеко за тело са заштитним фактором.

Фото: Пиксабеј

Треба напоменути да заштиту није довољно намазати само једном на лице, и мислити да је тиме нега лица завршена.

После неког времена, ниво заштитног фактора драстично пада, па је потребно наносити заштитне креме на лице више пута дневно, посебно након изласка из мора, базена или после туширања.

Иако га многи сматрају модним детаљем, шешир је јако важан када је нега лица у питању, јер током сунчаних дана обод шешира ствара нежну сенку која додатно штити нежну кожу лица.

Поред заштите коју пружа, ношење шешира је одувек било шармантно!

Фото: Пиксабеј

Трећа ствар на коју треба обратити пажњу је редован пилинг коже, који ће отпушити поре и уклонити вишак масноће која је појачана током врућина.

Такође, мртве ћелије коже које се таложе на површини лица чине да кожа изгледа грубо и уморно, а тен неуједначен, и лице у оваквом стању услед излагања сунцу неће потамнети уједначено.

Прочитајте још: Како БЕЛИ ЛУК може да реши проблем БУБУЉИЦА Пробајте најједноставније решење из кухиње

Поред уједначеног тена, редовним пилингом смањује се могућност појаве митисера и акни.

Пожењно је да се за пилинг увек користе домаћи састојци попут кафе, јогурта, соде бикарбоне, након чега ће кожа изгледати подмлађено и блиставо.

Фото: Пиксабеј

Конзумирање цитруса током лета је и те како пожељно због витмина ц, којег лимун, поморанџа и грејпфрут имају у великим количинама. Осим цитруца, витамином ц богати су и парадајз, паприка и зелено поврће.

Овај витамин одржава здравље колагена у телу, који је право везиво коже, зато што чува здравље и њену чврстину.

Прочитајте још: Пет ствари које НИКАДА не бисте смели да стављате на лице

Последња, али не и мање важна ставка је хидратација лица природним маскама. Након сунчања кожа је измучена, иако се то на први поглед не примећује, па ће јој пријати опоравак природном маском.

Састојци маске треба да хладе, регенеришу и хидрирају. Комбинације могу бити бројне и зависе од намирница које имате у фрижидеру, као и вашег типа коже.

На пример, јогурт, краставац, парадајз ће баш пријати лицу које је било изложено сунцу.

                              Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas