Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИЗВРЕЂАЛА ПАТРИЈАРХА, ПА ОПТУЖИЛА ПОЛА ХРВАТСКЕ: Севе прозвала лекаре, директоре и адвокате за ЗАВЕРУ против ње, сви редом ДЕМАНТУЈУ

Северина Вучковић оптужила је у интервјуу који је објављен на порталу Х-Алтер укупно 22 људи да су удружени у, како је навела, „мрежу“ која јој је отежала поступак добијања старатељства над сином.

1631864166_seve.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Индеx је контактирао низ људи које је Северина прозвала, који су редом демантовали њене наводе.

Северина Вучковић изнела је низ оптужби на рачун адвокатице Љубице Матијевић-Врсаљко у којима је навела да јој је у разговору од сат и по давала савете како да се понаша према оцу детета и да је с Миланом Поповићем, оцем Северинина детета, упала у ЦЗСС Чрномерец и претила радницима, који су, како је навела, од страха тражили да их се разреши њиховог случаја.

„Када сам дознала да је Љубица Матијевић-Врсаљко постала његова адвокатица, пријавила сам је Хрватској одвјетничкој комори јер сам јој у том разговору испричала целу своју причу, али је, колико чујем, ослобођена јер се није утврдило да је у списе предала његову пуномоћ иако се у Центру представљала тако“, изјавила је Северина у наведеном интервјуу, што је Матијевић-Врсаљко за Индеx демантовала.

Љубица Матијевић-Врсаљко: Поповића у поступку старатељства око детета никада нисам заступала

„Немам никакве воље полемисаати с исконструисаним и нетачним наводима госпође Вучковић и тиме замарати људе. Од особа које се именују у овом чланку, а које наводно чине део неке ‘мреже’ највећи број уопште не познајем, а за неке од њих нисам никада нити чула. Господина Поповића у поступку око детета никада нисам заступала, па не могу нити знати што се у поступку догађало. Њиховим судским поступком нисам се бавила нити у слободно време, читајући о томе по медијима. Наиме, на крају дана сам уморна и од својих озбиљних списа и често тешких људских судбина, па се у слободно време релаксирам битно другачијим, а не истим садржајима. Иако, морам рећи да ме је искрено насмијао дио о мојим наводним ‘супермоћима’ тиме да сам с госп. Поповићем ‘упала у ЦЗСС Чрномерец и претила радницима које су од страха тражиле да их разреше дужности’. Још ће људи и помислити да сам ја заиста неки ‘Супер Марио који лети около по центрима за социјално старање, ради реда и сви га се боје и слушају’…Предобро“, стоји у одговору Љубице Матијевић-Врсаљко за Индеx.

Северина Вучковић је у интервјуу напала и директорку Поликлинике за заштиту деце и младих Гордану Буљан Фландер.

Наводи како је у Поликлинику отишла по налогу Центра за социјално старање, а да ју је Поликлиника приказала несурачунљивом и манипулативном јер, како наводи у интервјуу, није хтела водити здраво дете на терапију.

Из Поликлинике за заштиту деце и младих Индеxу је стигао деманти Северининих изјава.

„У интересу истинитог информисања јавности тражимо да се објави сљедећи исправак неточних навода наведених у интервјуу ауторице Јелене Јиндре са Северином Вучковић под насловом ‘Сустав за заштиту или за злостављање ђеце? (9): Брижни отац Милан и његова мрежа’ објављеном на порталу Х-алтер.орг 15. рујна 2021. године:

Поликлиника за заштиту деце и младих Града Загреба није спроводила вештачење нити родитеља нити ђетета у судском спору Северине Вучковић и Милана Поповића око старања над заједничким дететом, нити давала препоруке, нити мишљења везано за старатељство.

Психологињу Поликлинике која је давала психолошку подршку детету није ‘заменио тата’ нити је тако директорка икада рекла Северини Вучковић.

Шурбат Шегота: Све што је Северина за мене рекла је измислила

Индеx је контактирао и др. Схеилу Шурбат Шеготу, која је такође демантовала да је у сродству с директорком Поликлинике за заштиту деце и младих.

„Гордана Буљан Фландер и ја нисмо никакве родице. Све што је Северина за мене рекла је измислила. Северина спомиње да је дете крајем 2019. било у Поликлиници, а ја од 20. фебруара 2019. не радим тако да нисам могла ниједну упутницу написати. Дете је било мој пацијент, али га никад нисам видела“, рекла је за Индеx др. Схеила Шурбат Шегота.

Северина Вучковић прозвала је у интервјуу Х-Алтеру и дирекотрку ОШ Матије Гупца Љиљану Клингер, наводећи како ју је „злостављала с листом ко може преузети њено дијете из школе“, али она није хтела да коментарише ове наводе.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas