Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕЛИКО НЕ! Зашто никада не би требало да ЧУПАТЕ СЕДЕ ВЛАСИ, према фризерима

Пинцете вам никако не помажу.

1636098961_shutterstock_1500962210.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Истина је да сви постајемо сиви у неком тренутку у животу. Док су седе длаке у мањини, само један поглед на њу покреће унутрашњи инстинкт да је одмах ишчупате. Сада, опште прихваћено веровање је да ако је почупате, много више сивих ће уследити за њом.

Прочитајте још: КАКО СЕ РАНИЈЕ НИСМО СЕТИЛЕ? Девојка показала како да се загрејете ако носите сукњу зими и ОДУШЕВЉЕНИ СМО једноставним триком (ВИДЕО)

Ако сте серијски чупач, поновљена 'траума чупања' може чак изазвати инфекцију, стварање ожиљака и ћелаве мрље

Ово је заправо мит—оно што урадите једној длаци не може се ширити као зараза. Околне длачице неће побелети све док пигментне ћелије њихових сопствених фоликула не умру, тврде фризери.

Па, чему сва паника око чупања седе косе?

Скоро да нема користи од привременог одласка сивог прамена; у ствари, постоје и горе последице. Постоји само једна длака која може да расте по фоликулу. Када ваш прамен поседи или побели, пигментне ћелије у фоликулу који окружује косу су већ умрле.

Другим речима, чупањем седе власи добијате само нову седу косу на њеном месту, тако да је свако чупање прилично бесмислено јер једноставно одлажете неизбежно.

На дуге стазе, заправо чините више штете него користи, пошто чупање може трауматизирати фоликул длаке, а можете оштетити фоликул до тачке у којој више неће расти длака.

"Траума чупања"

Ако сте серијски чупач, поновљена 'траума чупања' може чак изазвати инфекцију, стварање ожиљака и ћелаве мрље. На крају, ово ће створити изглед губитка косе и тање косе. 

Фризери се слажу да је најбоља ствар коју можете учинити ако приметите седу косу да је игноришете – то се на крају деси и најбољима од нас – или да је обојите у првобитну боју. Ако постоји сиви прамен којег се апсолутно морате решити, врло пажљиво га одрежите уместо да га чупате. И наравно, увек то можете да прихватите. На крају крајева, има мудрости у годинама, па сматрајте те истакнуте праменове круном мудрости.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas