· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Зашто кожа врата, деколтеа и руку брже СТАРИ, и како можете утицати на то?

Овим деловима тела потребно је посветити доста неге.

1636552696_shutterstock_1034780965.jpg
Фото: Sutterstock

Кожа руку, врата и деколтеа су главни показатељи година, без обзира на то да ли особа има залегнуто лице. Ово се дешава из главног разлога што се тим деловима тела не посвећује довољно пажње.

Срећом, постоје савети како да се успори старење коже на тим деловима тела.

Прочитајте још: ЗАТЕГНИТЕ ВРАТ: Представљамо вам једноставне ВЕЖБЕ за ПОДБРАДАК које чине чуда (ВИДЕО)

Врат

Кожа у овом делу тела веома је подложна опуштању и губитку еластичности јер је тања и садржи мање колагена и еластина него на другим местима. Осим тога, у кожи врата налази се мање лојних жлезда а, због учесталих покрета главе и утицаја силе гравитације, ризик од појаве бора много је израженији.

Такође, пушење знатно убрзава појаву знакова старења јер дувански дим уништава ензиме који играју кључну улогу у продукцији колагена.

Међутим, редовним спровођењем вежби, мишићи врата могу да ојачају и скрате се, што поправља тонус коже. Експерти препоручују утрљавање богате хидратантне креме покретима нагоре, у супротном правцу од дејства гравитације, а да би ефекат био максималан, стегните зубе док то радите.

Фото: Пиксабеј

Забаците главу уназад, подигните доњу вилицу, преклопите горње зубе изадржите се у том положају. Опустите вилицу, а затим поновите вежбу три пута.

Деколте

Доњи део врата и деколте најчешће су изложени штетном дејству УВА зрака, што је један од основних разлога видних оштећења коже. Осим тога, кожа у овом делу садржи мало лојних жлезда, те је подложнија исушивању и борању, попут коже у пределу врата.

Будући да је и много тања, и да нема пуно мишићног нити масног ткива испод ње, боре се брзо продубљују, а тежина груди, у комбинацији са смањеном производњом колагена, резултира опуштањем коже.

Осим тога, многе жене наносе парфем на деколте, што може да узрокује појаву трајне диспигментације коже, због реакције алкохола из његовог садржаја са сунчевим зрацима.

Алкохол уклања заштитни, горњи масни слој коже, што изазива и затезање и црвенило. Уместо тога, наносите парфем на унутрашњи део ручних зглобова и иза ушију.

Фото: Sutterstock

Како бисте спречили превремено старење ове регије, препоручује се пилинг благим средством, коли ће уклонити површински слој ћелија и омогућити продирање препарата за негу у дубље слојеве коже, а за уклањање диспигментације и финих бора препоручује се хемијски пилинг и нега специјално формулисаним препаратима.

Руке

Шаке, укључујући и надланице, најподложније су штетном дејству УВА зрака, јер су и најизложеније сунцу. Управо због тога није ни чудо што се управо на њима манифестују први знаци старења. Ипак, оштећења од сунца не морају одмах да се очитују, али ће се кожа постепено истањити и опустити се и изгледати као да је неопходно да се затегне.

Прочитајте још: Семенке ЛАНА су еликсир МЛАДОСТИ: Направите сами маску против БОРА

Када с годинама нестане, иначе у овом делу мала количина масног ткива, кости и вене постају видљивије, док прање судова, ручно прање веша и чишћење куће без рукавица веома исушују кожу руку, што може резултирати појавом упале, чак и екцема.

Фото: Пиксабеј

Рукама је и те како потребна редовна нега - током дана често утрљавајте крему за руке која садржи СПФ и антиоксидансе. Такође, крема треба да садржи материје за избељивање коже, које ће спречити појаву старачких флека, а експерти препоручују и редован пилинг, који уклања измурле ћелије и омогућава продор активних састојака у дубље слојеве коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.