Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДРЕВНИ ДРУИДСКИ ХОРОСКОП: Ваш датум рођења је повезан са одређеним дрветом и утиче на СУДБИНУ која вас очекује

Погледајте шта вам говори хороскоп стар 2.000 година

1669718075_Foto-Profimedia-Shutterstock.jpg
Фото: Профимедиа, Схуттерстоцк
Oglas

Древни Келти су веровали да су многе ситуације у животу особе унапред одређене и да зависе од њеног дрвета заштитника. Друиди, свештеници у келтским племенима, живели су у шумама, бавили се траварством, предвиђањима, а њихов хороскоп је стар је више од 2.000 година.

За друиде, шума је свето место, а свако дрво је живо биће које има своју душу и карактер. Знали су коме и када да се обрате за помоћ. И, према њиховим запажањима, датум рођења сваке особе повезан је са одређеним дрветом, што, сходно томе, намеће одређене карактерне особине и утиче на судбину.

Јабука (23. децембар - 1. јануар, 25. јун - 4. јул)

Они су отворени, привлачни и шармантни људи. Несебични, могу да дају и последњи динар ако виде да је неко у проблему. Живе за данас, практично не размишљају о сутра. Воле кућну, посебно када имају своју породицу. Цене удобност и веома су сентиментални. Најчешће се венчавају из чисте љубави, а верни су до краја живота. Воле да филозофирају, много читају, али не истичу своје знање. Имају аналитички начин размишљања.

Јела (2-11. јануар, 5-14. јул)

Културни, интелигентни и врло достојанствени људи. Гаје слабост према уметности и антиквитетима. Више воле усамљеност, тишину, често се затварају у себе. Уздржани су, стрпљиви и углавном аскете. Понекад умеју да буду захтевни, због чега имају потешкоће у породичном животу. Веома су паметни, а зарад вољених, спремни су на сваку жртву. Ове сособе су поштене и одговорне. Ретко верују другима, радије раде све сами.

Прочитајте још: Шта нам доноси ПОСЛЕДЊИ РЕТРОГРАДНИ МЕРКУР у овој години? Стижу промене у последњем тренутку

Брест (12. - 24. јануар, 15. - 25. јул)

По правилу, то су људи које краси лепота, интелигенција и харизма. ретко обраћају пажњу на свој изглед, више им је важно да је одећа удобна а не модерна. Они су сталожени, не воле проблеме, али су веома забринути уколико се суоче са неуспехом. Имају добар смисао за хумор. Добри су лидери, директни су. Добри су организатори, прати их финансијски успех.

Чемпрес (25. јануар - 3. фебруар, 26. јул - 4. август)

Хармонични, независни и пуни самопиуздања. По правили се не повинују друштвеним нормама, спонтани су и једино им је важно да буду срећни. велики су сањари, дружељубиви су, немају у себи трунку агресије, не воле да се свађају и увек су спремни да помогну. Они не јуре за новцем и славом, више воле мир. Међутим, не воле усамљеност, увек гледају да се окруже породицом или пријатељима. Верни у љубави и пријатељству, али нису сентиментални. Не толеришу заповеднички тон, издају.

Топола (4-8. фебруар, 5-13. август)

На први поглед, ове особе су успешне и храбре. Међутим, изнутра су веома осетљиве и неодлучне. Због тога им је обично потребна подршка вољених. Неретко су песимисти, не могу у потпуности да уживају у свим радостима живота и од ране младости имају тенденцију да мисле да је њихово време прошло. Рањиви су, болно перципирају сваку, чак и најбезазленију, шалу на свој рачун, као и сва ограничења слободе - брзо се узнемире и онда наступа самосажаљење. Имају оштар ум, који задржавају до старости.

Кедар (9-18. фебруар, 14-23. август)

Непоправљиви оптимисти. Воле да буду у центру пажње и за то су спремни на све, сигурни су у себе. Брзо се прилагођавају свакој ситуацији. Имају добар смисао за хумор и сентиментални су, а истовремено су поносни и директни. Понекад су поводљиви, што им често прави проблем у пословном и љубавном животу. Воде активан живот, потпуно се предају послу који су одабрали. Имају оштар ум, одлуке се доносе тренутно, а имају и јаку интуицију. Идеалисти су у љубави, кад воле чине то свим срцем.

Бор (19-28/29. фебруар, 24. август - 2. септембар)

Они су рационалисти који аналитички размишљају и добри су организатори. Храбри, тврдоглави, дисциплиновани, упорни, увек спремни на ризик. На путу до њиховог циља мало тога може да их заустави, па су често веома успешни у свим областима. Жене се посебно одликују способношћу да креирају леп, хармоничан ентеријер. Дружељубиви су, али им је њихова добробит узнад свега. Јасно знају шта желе од живота. Њихова једина слабост је љубав. Лако се закљубљују, а још брже одљубљују. Тешко им је да успоставе трајну везу.

Врба (1-10. март, 3-12. септембар)

Имају честе промене расположења. У стању су да тврде да су усамљеници и да не воле гужву, да би у следећем тренутку урадили потпуно супротно и уживају у пажнки којом их обасипају. Изгледају беспомоћно, али у ствари то раде намерно, кад имају користи или из чисте забаве. Хировити су, али недижу галаму. Као партнери нису лаки, не воле компромисе. У свакодневном животу им недостаје романтике, мада им је унутрашњи свет врло богат и маштају о магичним местима. Воле и цене лепоту.

Липа (11-20. март, 13-22. септембар)

Мирни, уравнотежени људи, лако изазивају симпатије. У исто време, сколони су да "падну" на свако ласкање. Друштвени су и пажљиви, имају сјајне организационе способности. Лако ступају у контакт са другима који им све верују и за час су спремни да отворе душу. Не испуњавају увек оно што обећају, дисциплина им није јача страна. Углавном имају среће у животу, а највећи непријатељ им је досада. Монотонија породичног живота иза њих је највећа казна. Вредни су, али обично немају јасне циљеве.

Лешник (22-31. март, 24. септембар - 3. октобар)

Имају магични шарм који привлачи друге. Задовољавају се ситницама, лако се прилагођавају животу. Љубазни су и стрпљиви, али у неким случајевима могу бити и те како зли и опасни. Све зависи од њиховог расположења, које се често мења. Често делују ван очекиваних оквира, тако да је скоро немогуће препоставити шта мисле и који им је следећи корак. Искрени су и принципијелни, али понекад претерано критични. Имају одличну интуицију, оштрину ума и постају добри писци и научници. То су људи-контрасти: некад изгоре, некад пусте да све иде својим током. Добри су пријатељи, за њих су љубав, породица и пријатељство увек приоритет.

Мукиња (1-10. април, 4-13. октобар)

Ово су веома шармантни људи и истовремено изузетно храбри. Други виде њихов осмех, а не слуте колико се суза крије иза њега. Настоје да живе самостално, али их стално притиска комплекс кривице. Најчешће су затворени, иако воле развеселе своје вољене. У стању да утичу на друге, инспиришу. Несебични су и доброћудни. Дају љубав, али захтевају реципроцитет. Ако нису задовољни, одлазе први. Имају јак сећај за правду. Имају одличан укус, знају како да нагласе своје достојанство.

Јавор (11-20. април, 14-23. октобар)

Увек настоје да се истичу, желе да се допадну другима. Често излазе, воле да се о њима прича, воле комплименте и изненађења. У глави им је увек пуно идеја, посебно оних грандиозних, али им недостају истрајност и стрпљење да их спроведу. Имају добар смисао за хумор. Лако раскидају старе везе и једнако лако праве нове. Треба да науче да не осуђују друге људе, да их не кажњавају за грешке из прошлости. Имају развијен интелект, добро памћење и машту. Не плаше се критике.

Орах (21-30. април, 24. октобар - 2. новембар)

Контрадикторни људи. С једне стране, поштени, с друге - немилосрдни. Исто тако су и екстремно верни и честно нестални. Имају много пријатеља, али ништа мање непријатеља... Воле да закомпликују ситуацију, па често сами пате и терају друге да пате. А притом се ни најмање не кају. Емотивни су и прилично љубоморни. Не плаше се да ризикују и не знају за компромисе. Самоуверени су и ослањају се само на себе, штите своју независност. Жуде за признањем и поштовањем.

Прочитајте још: Четири најодлучнија хороскопска знака: Они никада не одустају

Јасмин (1-14. мај, 3-11. новембар)

Слободни, весели, бучни, увек окружени великим бројем људи. Споља, одају утисак људи који нису оптерећени проблемима, чак делују помало површно, а у ствари су веома осетљиви, па и склони депресији. Имају добре дипломатске вештине, иако не воле ограничења. Вредни, по правилу, добро зарађују, али сами нису материјалисти. Често и прилично брзо разочарани у људе. Они воле децу и увек радо проводе време са њима.

Кестен (15. мај - 24. мај, 12. новембар - 21. новембар)

Атрактивни и оригинални. Независни су, имају своје ставове, идеје, па чак и начине понашања, па понекад могу да шокирају својим поступцима и одлукама. Донекле су идеалисти, верују у вишу правду. Залажу се за своје принципе без размишљања о последицама. Упорни су и по правилу немају материјалних проблема. Најчешће су моногамни, плаше се да први признају своја осећања. За њих је веома важна подршка. Имају оштар ум, али су склони сањарењу.

Јасен (25. мај - 3. јун, 22. новембар - 1. децембар)

Лепи су, али веома сложеног карактера. Независни су, мада захтевају безграничну оданост пријатеља и рођака. Воле да буду у центру пажње. Они су поносни, хировити, тачно знају шта желе и како желе да живе. Животне потешкоће подносе са лакоћом и осмехом. Великодушни су, радо деле са пријатељима. Имају добро развијену интуицију, духовитост и машту. Приликом одабира партнера, вагају све за и против, доносе одлуке по правилу умом, а не срцем.

Граб (4-13. јун, 2-11. децембар)

То су људи које више занима форма него садржај. Склони су дисциплини, марљивости, послушности. Ретко одступају од правила. Плаше се да погреше, па увек осећају страх пре него што донесу одлуку: шта ако направе лош избор? Истовремено су веома одговорни и поштени. Исто је и са осећањима - она су постојана, али живот са њима може бити досадан. Ако треба да бирају између дужности и љубави, већа је вероватноћа да ће пре изабрати прво. Не воле промене и цене стабилност.

Смоква (14-23. јун, 12-20. децембар)

Веома осетљиви, мада по правилу лењи, али су и сами свесни тога и покушавају да се изборе са својим слабостима. Животна средина им је важна. У повољним условима буквално цветају, али када се суоче са невољама, увену. Имају веома развијен осећај за породицу, па им је потребна стална комуникација са вољенима. Они су реалисти, без претераних фантазија и романтике, цене једноставна осећања. Љубазни, срдачни, емотивни, без икаквих посебних захтева. Воле природу.

Храст (21. март, пролећна равнодневица)

Поносан (па чак и претерано), издржљив, упоран, бескомпромисан, независан - то су карактеристике особе под заштитом храста. Ако их притиснете, могу да буду веома агресивни и оштри. По правилу, увек остваре свој циљ, мада би њихов успех био већи када били бар мало флексибилнији. Цене пријатељство, али у љубави су превртљиви. Не воле промене. Много пажње посвећују сопственим проблемима. Доброг су здравља и ретко иду код лекара.

Бреза (24. јун, летњи солистициј)

Ово су људи чисте душе. Скромни, нежни, доброћудни, хармонични. Они су апсолутно лишени агресије, веома толерантни и пажљиви према својим најмилијима. Сентиментални су и осетљиви, често чак и страствени. Уз сву њихову доброту, ипак нису веома комуникативни. За њих би најважније било да имају фину особу крај себе (због које ће се жртвовати ако је потребно) и добру књигу. Воле да раде и лако се прилагођавају свим условима. Воле живот у свим његовим облицима.

Маслина (23. септембар, дан јесење равнодневице)

Они су љубазни, али вам неће дозволити да им се попнете на главу. Стрпљиви су и уздржани, не воле свађе и агресију. Имају јако развијен осећај за правду и одговорност. Стрпљиви су, знају да се контролишу и да не троше живце узалуд. Ако пате, онда то чине ћутке. Осмех је њихов стални атрибут. Увек су спремни да саслушају пријатеље и помогну им. Добри су психолози, интелектуалци који воле да читају, много уче, размишљају...

Буква (21–22. децембар, зимски солстициј)

Лепи и спретни, искрени и промишљени. Краси их самоуверност, узимају све од живота што им се понуди. Штедљиви су и разборити, али нису шкрти, знају како да правилно организују породични буџет. О свему увек вагају за и против. Изражени су материјалисти, срећа за њих није на првом месту. Најчешће теже одређеном идеалу - кућа треба да буде пристојна, деца и партнер "на месту", а они сами савршени. Одржавају форму, па изгледају веома добро у старости. Осим тога, дуговечност им је практично записана у судбини.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas