· · Коментари: 0
ПЛАНЕТЕ

Ретроградни Меркур и помрачење Сунца: Хороскоп од 10. јуна доноси паклену комбинацију

Ново помрачење Сунца очекује нас 10. јуна у исто време када влада ретроградни Меркур. Њему је претходило помрачење Месеца, што доноси инверзије енергије.

1622554758_Depositphotos_345262216_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Прво је пун Месец (помрачење Месеца) ускомешао емоције, нешто је излашло на површину, а затим је млад Месец (помрачење Сунца) донело схватање шта је битно, шта смо научили и који је наш следећи корак. Шта ће се појавити после великог чишћења.

Прочитајте још: НАЈГОРИ МУЖЕВИ хороскопа: Од њих нећете чути волим те и увек су себи на првом месту!

Ово помрачење Сунца специфично је по томе што се Сунце и Месец налазе у коњункцији са ретроградним Меркуром који је владар еклипсе, и ту ће бити фокус. То наговештава догађаје који су повезани са комуникацијом, информацијама, учењем, кратким путовањима, окружењем, рођацима.

Ретроградни Меркур има главну улогу и покренуће нас да више размишљамо, да узмемо више фактора у обзир, размислимо поново, одредимо приоритете, реорганизујемо ствари и превреднујемо их.

До када је ретроградан?
Меркур је ретроградан до 22. јуна, па у томе периоду не би ваљало да започињете ствари од животне важности (ако хоћете да будете баш сигурни - проширите тај период на две недеље пре и после тога)

Утицај ретроградног Меркура на знаке

Меркур ће три пута прећи тачку еклипсе. Биће то три фазе теме која се односи на помрачење у зависности у којој области хороскопа се нађе. На пример, Овну ће фокус бити на комуникацији и учењу, Бику на новцу и заради, Близанац ће осетити ово дејство на свим пољима јер се налази у његовом знаку, Раку ће се одразити на здравствено стање, Лав ће морати да коригује своје планове, Девици ће у фокусу бити каријера, Ваги ће се закомпликовати боравак у иностранству или студирање, Шкорпија нека сачека са заједничким улагањем, Стрелцу ће се одразити на партнерски однос, Јарац ће имати здравствене и пословне промене, Водолији ће деца задавати бриге, а за Рибе би било добро да не започињу реновирање стана.

Прочитајте још: Уран у Бику у јануару доноси финансијски ЗЕМЉОТРЕС: Да ли треба улагати у злато и КРИПТОВАЛУТЕ?

Тања Вељковић Фото: В. Данилов

Интересантно је да је соларна еклипса у Близанцима 10. јуна "чист" "дежа ви" соларне еклипсе у Стрелцу 14. децембра 2020. Исти актери су на сцени, исти доминантни аспекти, али је све тачније, прецизније и, самим тим, јаче. У децембру смо у Стрелцу имали коњункцију Меркура (владара Северног Месечевог чвора) са Сунцем, Месецом и Јужним Месечевим чвором (помрачење је коњункција Сунца и Месеца у близини осе чворова), и све то у квадрату са Нептуном у знаку Риба. Неколико недеља пре тога Меркур је био ретроградан.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Тања Вељковић доноси спектакуларан хороскоп деценије до 2030. године!

Најновији број Трећег ока

Шта ретроградни Меркур доноси у свету?

Да се подсетимо, кренуо је директно баш на дан када су одржани председнички избори у Америци, земљи коју смо некада називали колевком демократије. Сада, са временске дистанце, можемо видети колику снагу је имала та квадратура са Нептуном. Наочиглед свих, одвијала се до тада невиђена медијска манипулација и пребројавање гласова какво смо до тада могли да видимо само у неким егзотичним земљама.

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

Ретроградни Меркур је претходио америчким изборима и великој манипулацији.

Тако је изгледао почетак фазе која управо сада кулминира. Имамо огољену немоћ и пад империје.

Комбинација ретроградног Меркура и Нептуна

Сада се Меркур, који влада Близанцима, па самим тим и еклипсом, опет налази у коњункцији са Сунцем и Месецом, али је овога пута у ретроградном ходу, и опет сви заједно у квадрату са Нептуном. Ретроградни Меркур представља оквир (од 29. маја до 22. јуна) узаврелог периода у којем се налазимо и обухвата два помрачења, егзактни квадрат Сатурна и Урана, боравак Јупитера у знаку Риба.

Прочитајте још:Чувени астролог Тања Вељковић каже: Вечерас почиње РЕПРОГРАМИРАЊЕ, пред нама је историјски тренутак

Меркур "наглавачке" је већ сам по себи довољан да унесе конфузију и лоше закључке, а када је у комбинацији са Нептуном, све се вишеструко увећава. Колико год се трудили да отворимо очи и на леђима, то ће осујетити нептуновска магла у јуну, кад јој време није. У првом плану све ће изгледати јасно, а у позадини ће се дешавати нешто сасвим друго.

Сатурн и Уран доносе револуционалну снагу.

Ако ћемо се угледати на САД, овај период је идеалан за вођење предизборне кампање и организовање избора, нарочито ако водећу улогу у томе имају политичари рођени у знаку Риба и Близанаца, који су мајстори "лова у мутном" (сада је утицај најјачи, али трајаће наредних шест месеци). Само неколико дана касније имамо други егзактни квадрат Сатурна и Урана, који доноси снагу револуционарне промене која ће бити логичан одговор на манипулацију и подсмевање здравом разуму.

Комплетан текст прочитајте у штампаном издању ТРЕЋЕГ ОКА

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.