Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дуго нисте возили? Ове ствари не аутомобилу обавезно проверите пре пута

Ако је аутомобил чешће у гаражи то не значи да не треба редовно да бринете о њему.

1611490607_Depositphotos_54319659_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Постоји неколико подручја на возилу на које треба обратити пажњу ако седате за аутомобил после дужег периода.

Прочитајте још: Снег сви волимо, али зима је ХОРОР за возаче који немају ОВУ ситницу у колима

1. Мотор

Ако желите да ваш аутомобил беспрекорно ради када следећи пут седнете за волан, то без исправног мотора није могуће. Погрешно је мишљење да не треба да покрећете мотор или да га пустите да ради на "празно" дуже време него што кренете. Довољно је да ради онолико колико вам треба да закопчате сигурносни појас, да очистите стакло и укључите радио. Пре него што седнете у ауто, погледајте испод поклопца мотора и погледајте да ли нема испуцаних делова или цурења насталог због хладноће.

2. Гуме

Промене температуре могу утицати на притисак ваздуха у гумама. Пре него што оставите ауто на дуже време, свакако посетите вулканизера како се не би издувале током стајања. Кад будете пожелели поново да упалите ауто, проверите притисак у гумама како бисте били сигурни да их не морате поново надувавати.

Прочитајте још: Захваљујући женама: НАЈПРОДАВАНИЈИ АУТО прошле године био је...

3. Акумулатор

Не морате се бринути хоће ли вам сијалице прегорети јер нису коришћене. Међутим, посебну пажњу треба посветити извору који напаја светла. Акумулатор вашег аутомобила може се испразнити ако се не возите неколико недеља. Размислите о куповини пуњача за период кад не користите ваше возило.

4. Ауспух

Фото: Депозит

Мале животиње које траже склониште од хладног времена могу се завући у све отворене цеви. Размислите о прекривању ауспуха ако планирате да не користите аутомобил неко време. Такође, пре поновне вожње било би добро лагано куцкати по аутомобилу како бисте упозорили мачке, које су одлучиле спавати испод возила ради очувања топлине.

Прочитајте још: ОСВЕТНИК, учитељ или... Постоји 7 врста возача, који сте ви?

6. Уље и друге течности

Пре него што спремите возило, напуните уље, течност за кочнице, расхладну течност мотора, течност за мењач мењач, ​​антифриз и течност за брисаче. Кад будете спремни за поновну вожњу, проверите је ли све онако како сте оставили, а као посебну меру предострожности можда ћете хтети поновно променити уље како бисте били сигурни да у њему нема прекомерне воде због кондензације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas