Oglas
· · Komentari: 0
KULTURA

OSVETNIK, učitelj ili... Postoji 7 vrsta vozača, koji ste vi?

Pa, naravno, žena za volanom! Koliko ste puta čuli ovu rečenicu? Trebalo bi da bude obrnuto i da žene kažu: Naravno, muškarac za volanom!

1609602338_Depositphotos_57151859_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Muškarci su ubeđeni da su mnogo bolji vozači od žena, ali istraživanja ih u tome demantuju, jer pokazuju da je to individualno, a ne stvar pola.

Pročitajte još: Jedan od najlepših cvetova krije neverovatnu SIMBOLIKU

Osim toga, studije kažu da svako od nas može da se svrsta u određenu kategoriju vozača, bez obzira na to da li smo žena ili muškarac. Istraživači sa Londonske škole ekonomskih i političkih nauka ustanovili su tako sedam tipova ličnosti za volanom.

Jedan čovek može da objedini nekoliko vrsta u sebi, a koji će se probuditi zavisi od konkretne situacije i okolnosti. Evo kako izgleda tipologija:

Pročitajte još: MIT je srušen: Muškarci su uredniji, a žene NE PERU ruke u toaletu!

  • lUčitelji. To su oni vozači koji imaju potrebu da partneru ili kolegama u saobraćaju ukazuju na greške, očekujući priznanje za svoj trud.
  • Takmičari. Za njih je sve trka, pa će uvek dodati gas kada pokušate da ih preteknete ili će zatvoriti prolaz drugima. Zbog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.
  • Osvetnici. Oni svesno kažnjavaju vozače koji, po njihovom mišljenju, nemaju saobraćajnu kulturu, pa ili usporavaju ili blokiraju druge automobile na drumu.
  • Sveznalice. Oni su uvek u pravu, pa ćete ih čuti kako superiorno komentarišu svakog vozača, jer samo oni znaju da voze. Skloni su da drugima dobacuju i kroz otvoreni prozor kako je bolje da ostave volan.
  • Begunci. Oni dok voze uglavnom slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, jer im je to način da pobegnu od frustracija koje izazivaju drugi vozači.
  • Filozofi. To su oni smireni, opušteni i pribrani vozači, koje niko ne može da naljuti u saobraćaju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas