Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате страх од вожње: Ових неколико савета ће вам помоћи да превазиђете

Уколико имате страх од вожње, постоји неколико начина да исти и превазиђете

1652171649_voznja.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Доста људи упркос поседовању возачке дозволе, имају невероватан страх да сами седну за волан. Ипак стручњаци кажу да постоји неколико начина да га превазиђете и уживате у вожњи.

Прочитајте још: МАГИЧНА КОМАНДА: Цтрл + Шифт + В, "ТРИК" који мало ко зна за САВРШЕНЕ е-поруке и документе

Шта је страх од вожње?

Стручњаци тврде да страх од вожње, није сам страх од ње, већ се плашуте напада панике уколико дође до неке непредвиђене ситуације на путу. Ова врста страха, потиче од свесности ризика и одговорности коју имате за воланом. 

Направите себи пријатан амбијент у колима

Како бисте се осећали пријатно у утрашњости свог четвороточкаша, потребно је да направите себи амбијент који ће бити пријатан. Произвођачи кола се сваке године труде на праве потпуни угођај, па поред удобности и комфора, постоје и седишта са масажерима, који вам додатно могу помоћи у преовладавању страха.

Посветите се учењу вожње

Уколико дуго нисте возили откако сте положили, потребно је да неко време аутомобил возите са искусним возачем или инструктором који ће вам најбоље помоћи у томе. Возите полако, како бисте стекли рутину, тако да пажња буде усмерена на промену брзине, сигнализацију и дешавања на путу.

Поверење у себе и аутомобил

Као и у свему што радите, потребно је првенствено да имате поверења у себе, а онда и у аутомобил који возите. Како бисте стекли поверење, неопходно је да ауто буде потпуно исправан, а онда да имате и аутомобил који одговара вашем типу личности, јер би он у потпуности требао да вам одговара, како не бисте доживљавали непријатна искуства. 

Прочитајте још: Шта је ДАРК ВЕБ и чему служи? Чињенице о мрачном делу интернета ће вас УЗНЕМИРИТИ!

Вежбајте дубоко дисање

Дубоко дисање смањује тензију и повећава концентрацију. Она вас враћа у тренутак у коме се налазите и на тај начин скреће пажњу са негативних мисли и дешавања у окружењу. Ову технику можете примењивати код куће или у било којој незахвалној ситуацију у којој се нађете. Тиме ћете повећати сигурност у вожњи, јер ће напади панике бити све ређи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas