· · Komentari: 0

MAGIČNA KOMANDA: Ctrl + Šift + V, "TRIK" koji malo ko zna za SAVRŠENE e-poruke i dokumente

Samo dodajte "ključ" da transformišete komandu "paste" u "paste special"

1651658146_laptop-g76f693e04_1280.jpg
Foto: Piksabej

Svako je bar jednom (neko i hiljade puta) primio e-poštu sa mnogo različitih fontova, podebljanih nasumično postavljenih, kurzivom koji nije na mestu. Pored nepažnje, najveći krivac je Ctrl + V. Ali postoji način da se to izbegne.

"Magična" komanda

Komanda koja je revolucionisala informacionu tehnologiju i proslavila svog autora Larija Teslera ( koji je preminuo pre dve godine ), ima problem: kopira ne samo tekst koji smo izabrali, već i njegov formatiranje, stvarajući često nečitka čudovišta u mejlovima, dokumentima, prezentacijama. Pa šta da radim?

Pročitajte još:PONOVO OTKRIJTE ZADOVOLJSTVO PUTOVANJA UZ MASTERCARD® TRAVEL REWARDS

Rešenje

Odgovor je jednostavan i to je Ctrl + Shift + V (što je na Meku Cmd + Šift + V) . U stvari, samo dodajte Šift (strelica nagore na tastaturi, levo) da transformišete komandu „paste“ u „paste special“ (ili čak „paste onli tekst“, „paste vithout formatting“ ... zavisi od programa) čime se izostavlja sve što nadilazi samo tekst.

Pročitajte još: ČETIRI NAJČEŠĆA KVARA NA LAPTOPU: Kako da ih prepoznate i otklonite

U zavisnosti od softvera, Ctrl + Šift + V odmah lepi bez formatiranja ili otvara prozor koji nas pita šta da radimo. Samo izaberite stavku koja isključuje formatiranje i gotovi smo.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.