· · Коментари: 0

Једноставни кораци за беспрекорно ПАРАЛЕЛНО ПАРКИРАЊЕ: Више нећете морати да бринете када научите ове кораке (ВИДЕО)

Паралелно паркирање је баук за многе. Поготово зато што имамо ограничен преглед ситуације, плус ако возимо старији ауто без сензора или додатних помагала ово може бити права ноћна мора за поједине возаче

1651754236_park-g679c3ff81_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Међутим, уз ове једноставне кораке и ви ћете почети да паркирате као професионалац. Са стране је можда деловало лако, све док ви нисте сели у кола и пробали. Свако има своје "одреднице" при овом начину паркирања, а ми вам представљамо најједноставнији - како да упаркирате ауто из прве. 

Прочитајте још: ЛАСТ МИНУТЕ АКЦИЈА - ПРАВА АТРАКЦИЈА У WАYОУТ-У

Техника паралелног паркирања

Први корак очигледно и најлогичнији јесте да оцените да ли ваш ауто уопште може да стане у тај празан простор. Уколико сматрате да може, онда почните са применом технике паркирања. 

Ако је безбедно да то урадите, крените поред празнине коју сте уочили да бисте паркирали.  Мораћете да оставите минимални размак од 2 стопе (ово је отприлике растојање између вашег зглоба и рамена када је ваша рука испружена) на сваком крају да бисте себи дали мало простора за померање – и довољно простора да се извучете и одвезете.

Већина инструктора би саветовала да изаберете простор који је отприлике 1 и по пута већи од возила које возите. Сада полако померите своје возило поред аутомобила иза којег ћете паркирати. Требало би да тежите да оставите око 1 метар слободног простора од паркираног аутомобила.

Убаците у рикверц – ваша светла за вожњу уназад треба да буду упаљена, тако да сви знају шта желите да радите – и добро погледајте све око себе. Дозволите сваком ауту да прође ако је то могуће пре него што кренете у паралелно паркирање, како би ви имали мање стреса. Међутим, ако сте заградили целу улицу и возачи чекају да се упаркирате, онда је најбоље да се сконцентришете, како би из прве успели да се паркирате.

Погледајте кроз задње стакло и полако крените уназад. Када је задњи део вашег аутомобила у равни са аутомобилом поред вас, окрените точкове лево према ивичњаку и проверите своју десну мртву тачку пре него што се предњи део вашег аутомобила помери иза паркираног аутомобила. 

Окрените се тако да будете под углом од 45 степени док идете у центар простора. Наставите да пазите на друге учеснике у саобраћају и пешаке; у овом тренутку предња страна аутомобила ће изаћи на пут, . Затим, окрените точак удесно од ивичњака када се предњи део вашег аутомобила удаљи од оног испред. Када сте паралелни са ивичњаком, исправите волан и требало би да будете паркирани. Користите простор који сте оставили испред и иза себе ако треба да извршите било каква мала маневрисања.

И није нека наука, зар не? 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.