Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

5 дијеталних намирница које ће вам НАБАЦИТИ КИЛОГРАМЕ

Постоји много трикова, савета и рецепата за губитак тежине. Међутим, у многим случајевима они не раде. А све зато што постоје такозване дијететске намирнице због којих добијате на тежини...

1661377837_snack-gf84ce0da9_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Постоје бројни трикови, савети и рецепти за мршављење као и једноставно одржавање тежине. Али често из неког разлога немају ефекте. То је зато што постоје такозване дијететске намирнице од којих добијате на тежини. 

Прочитајте још: Црвена, жута или зелена: Да ли знате која ПАПРИКА је здравија?

Намирнице које увек треба избегавати су колачићи, слаткиши, нездраве масти или чоколада. Уосталом, познато је да су они главни кривци за развој гојазности код људи који их свакодневно конзумирају. Али постоје и друге врсте хране које су класификоване као "здраве" које ипак доприносе повећању тежине.

5 дијеталних намирница због којих добијате на тежини

Нутриционисткиња Амелија Винслов напомиње да неке намирнице које су се сматрале савезницима у борби за здраву телесну тежину, у ствари, нису. Па чак и обрнуто... 

1. Дијетална пића

Неки дијетални напици имају већи унос шећера. Истраживачи верују да када једемо или попијемо нешто слатко, наше тело чека да уђу калорије. Али када их не прими, тело реагује тако што се метаболизам успорава, одговор на инсулин се смањује, појављује се вишак килограма.

Прочитајте још: МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР

Шта изабрати уместо дијеталних напитака? Препоручује се да пијете обичну воду, ледени чај без шећера, воду са лимуном, воћне напитке или биљне чајеве по вашем укусу.

2. Храна са ниским садржајем масти

Када људи купују храну са ниским садржајем масти, обично једу 30% више те хране. А последице нису најповољније, јер се на крају само преједате и, као резултат, добијате килограме. Због тога је препоручљиво јести мале порције здраве хране. Нема потребе тражити аналоге са ниским садржајем масти. Важна тачка овде је контрола количине конзумиране хране. 

Прочитајте још: Како су наше познате ЗВЕЗДЕ линију довеле до савршенства: ДИЈЕТЕ познатих помоћу којих су се ПРЕПОЛОВИЛЕ (ЈЕЛОВНИК)

3. Воћни јогурти

Јогурти са укусом воћа садрже већи проценат шећера и масти у свом саставу од природних. Многи људи верују да јогурт помаже варењу тако што даје телу здраве бактерије. И док је то тачно, обичан природни јогурт ће увек бити најбољи избор.

Ароматизовани јогурти се обично заслађују шећером и/или кукурузним сирупом. Добра алтернатива у овом случају била би додавање свежег воћа природном јогурту.

4. Конзервисано воће

Ако се воће пакује у затворене конзерве, онда ретко у сопственом соку. Често производне компаније додају кукурузни сируп са високим садржајем фруктозе како би им дале укус и дуже задржале. Дакле, најбоља опција је јести воће свеже, а не конзервирано.

5. Пиће за спортисте

Прочитајте још: Претворите ДОСАДНУ хаљину на везивање у СЕКСИ одевни комад који ћете обожавати (ВИДЕО)

Енергетска пића су намењена као додатак интензивним физичким напорима. Већина познатих спортиста пију ове напитке и сви мисле да су заиста здрави. Међутим, ако их пијете, конзумирате само шећер и воду, што повећава ваш унос калорија. Због тога се поново опорављаш. Ова пића се препоручују током вежбања како би се надокнадио шећер изгубљен током вежбања. Међутим, у недостатку интензивне физичке активности, таква пића могу бити штетна.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas