Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

9 МОЋНИХ НАМИРНИЦА КОЈЕ СЕ ПРЕПОРУЧУЈУ ТОКОМ ПОСТА: Снажно чисте организам и јачају имунитет

Доносимо вам 9 намирница које треба јести током поста, за јачи имунитет и здравији организам.

1712309220_shutterstock_722718097.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Ево шта би обавезно требало да једете током поста, како би вам имунитет био јак, ако не и јачи него иначе!

Бели лук је природни борац против патогених бактерија, гљивица и вируса; поред тога, богат је витиманима и минералима, нарочито витамином Ц и селеном.
Фолна киселина, која се препоручује трудницама, треба такође да буде део свачије свакодневне исхране, између осталог зато што је фолна киселина заслужна за стварање црвених крвних зрнаца и "брисања" грешака у ДНК низу, које настају током болести и нездравог начина живота. Тиме се на природни и безболнији начин лечи узрок који изазива последице као што су астма, ескцем, аутоимуне болести… Фолна киселина се може наћи у поморанџама, житарицама, зеленом поврћу…
Цинк је такође заслужан за отпорност организма на вирусе. Овај кључни минерал можете пронаћи у голици и другим семенкама.

Коприва, какао, цвекла и леблебије обилују гвожђем. Леблебије чак садрже дупло више гвожђа од исте грамаже меса. Какао обилује и магнезијумом, па ако имате порив за чоколадом, можда вам заправо тело тражи магнезијум, који је заслужан за опуштање мишића и нервног система.
Сусам садржи више калцијума од млечних производа и користи се у лечењу кртих костију. Међутим, само самлевени сусам тело може да искористи (исто важи и за семе лана), јер опне на семенима не дозвољавају да се апсорбују хранљиви састојци из унутрашњости семена. Сусам садржи и салицилате, па ако имате аспиринску астму – опрезно. Такође, опрезни треба да буду и они који имају болести бубрега, као што је камен у бубрегу. Повећана употреба сусама може резултовати дијарејом, али умерена употреба значајно поправља крвну слику, будући да сусам осим калцијума садржи и велике количине гвожђа, витамина Е и других витамина и минерала. Неке супстанце које улазе у његов сатав могу изазивати сметње, па у им случајевима може се пробати са препеченим сусамом, али у том случају се уништава Е витамин.

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas