· · Коментари: 0

ДИЈЕТА 10 ПОСТО: Изгубите килограме без гладовања

За 3 недеље ћете изгубити 10 посто своје тежине

1659426179_lose-weight-1968908_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

Када кренемо у обрачун с вишком килограма, обично нам циљеви нису реални. Желимо да за што краће време, смршамо што више, упркос саветима лекара да то није здраво. Нутриционисти зато саветују дијету 10 посто којом за три недеље придржавања одређеног плана исхране скидамо 10 посто наше тежине.

Иако нам се то може учинити недовољно, ова дијета, према речима стручњака, представља здрав, квалитетан и дуготрајан процес губитка килограма. Пре самог почетка дијете требало би да станете на вагу и измерите своју телесну тежину. Уколико имате 75 килограма, требало би да за 3 недеље по овом режиму да изгубите 7,5 килограма.  

Прочитајте још: Ево како ПРАВИЛНО ЗАЛЕДИТИ МАЛИНЕ: Сачувајте све корисне и хранљиве материје

Одраслој особи је иначе потребно око 2000 калорија дневно, тако да је циљ да смањите унос калорија за око 10 посто. Нутриционисти саветују да оброке једете полако, никако испред рачунара, и када сте у превеликој журби. Не претерујте са честим мерењем и зато је савет да на вагу станете тек када завршите са дијетом.

Дијета 10 одсто – распоред намирница по данима

Прва недеља:

1. дан: Поврће по избору. Може се јести на различите начине – кувано, сирово, динстано, у салатама, варивима, итд.

2. дан: Кувано месо по избору.

3. дан: Пиринач или качамак благо посољени).

4. дан: Млечни дан (сви млечни производи с мање масноћа, осим воћних јогурта).

5. дан: Дан јаја (јаја на било који начин).

6. дан: Воћни дан (воће по избору).

7. дан: Протеински дан (месо или риба по избору).

Друга недеља:

1. дан: Поврће по избору и кувано месо. Може се јести на различите начине – кувано, сирово, динстано, у салатама, варивима...

2. дан: Месо с поврћем.

3. дан: Пиринач с поврћем.

4. дан: Млечни дан (уз млечне производе се сада могу додавати и прилози: јаја, салата или воћа).

5. дан: Дан јаја (као прилог се могу јести салата, воће или јогурт).

6. дан: Воћни дан (једе се воће по избору; може свеже, у облику салата или компота).

7. дан: Протеински дан (једе се печено месо или риба по избору).

Трећа недеља:

Трећа недеља је по плану исхране иста као и прва. Можете конзумирати незаслађени чај или кафу, од уља само хладно цеђено маслиново уље, а унос хлеба није дозвољен.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.