· · Коментари: 0
исхрана

Како да сачувате линију током зиме? Могуће је

Зима је период када уносимо више калорија него иначе, што може негатвино да се одрази на наш организам.

1608648016_Depositphotos_167937702_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Како да одржите здрав начин живота и током хладних дана?

Топли напици

Искористите хладно време да се угрејете напицима. Препоручује се да воћне чајеве замените зеленим чајем, који је бољи и највише ефекта има уколико је купљен у продавницама здраве хране и биљним радњама. Овај чај прочишћава организам и познат је као одличан савезник у борби против калорија и као средство које лечи висок крвни притисак, а свакако ће вас угрејати и испунити и ту значајну функцију.

Прочитајте још: Ових правила се током дијете не морате придржавати

Воће и поврће је незаобилазно
Свеже воће и поврће би требало да се нађе на вашем редовном менију, како због витамина које садрже, тако и због тога што спречавају гојење. Шејкови су одличан извор витамина како зими, тако и лети, а комбинације које можете правити помоћу обичног блендера су безбројне. Како би ваш организам оптимално реаговао на воће које уносите, избјегавајте да теже воћке попут наранџи или банана једете касно увече. Најбоље је да ову врсту намирница конзумирате ујутру или око подне.

Припазите на зачине и додатке јелима

Богата празнична јела могу бити здрава уколико водите рачуна о количини коју поједете, и зачинима које користите. Оброке је најбоље да поделите у неколико мањих, са паузом између сваког од три до четири сата.

Пасуљ, грашак и леблебија су типична зимска јела која ће обезбедити довољну количину протеина.

Куркума, ђумбир и цимет су одличан избор здравих зачина који ће ваша јела учинити изузетно укусним. Осим што ће добро зачинити ваше јело, стимулисаће варење, дати вам енергију и обуздати апетит.

Не заборавите протеине

Месо је најчешћи извор протеина, али постоје и многе друге алтернативе које можете практиковати зими уколико то до сада нисте чинили.

Прочитајте још: Најбоља ЗИМСКА дијета која топи масне наслаге: Дозвољено је тесто и никада нисте ГЛАДНИ!

Физичка активност

Уведите шетње или тренинге који ће ваше тело и дух одржати у кондицији током зимских месеци. Квалитетан тренинг не подразумијева само теретане, тегове и напорне тренинге. Калорије можете изгубити и брзим ходањем или свакодневним пешачењем. Начини су разноврсни, само је потребно да се покренете на време.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.