Oglas
· · Komentari: 0
DIJETA

Najbolja ZIMSKA dijeta koja topi masne naslage: Dozvoljeno je testo i nikada niste GLADNI!

Mahunarka dijeta se bazira na niskokaloričnoj ishrani, koja sagoreva masti brzo i lako, nema gladovanja, a pri tome telo dobija sve potrebne hranljive materije.

1607946301_Depositphotos_4565934_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Masna hrana je mnogo zastupljenija zimi nego leti, pa ne čudi što mnogi tokom zime dobiju koji kilogram viška. Da biste to sprečili preporučuje se dijeta sa mahunarkama.

Pročitajte još: Ruski ISCELITELJ Golubovski: Kora nara rešava POREMEĆAJE U CREVIMA

Zašto mahunarke?
Mahunarke su odličan izvor biljnih proteina, koji podstiču gubitak težine, a uz to visok sadržaj vlakana u njima daje duži osećaj sitosti.

Prednost dijete sa mahunarkama je u tome što ona gotovo u potpunosti odgovara idealnom, odnosno mediteranskom tipu ishrane.

Ovo je, praktično, zimska mediteranska dijeta.

Ako mahunarkama dodate integralne žitarice, puno povrća i malo ribe, dobićete u stvari minimalno izmenjen mediteranski tip ishrane. U svakom slučaju, mahunarke su zdrava hrana koju bi trebalo redovno jesti sa dijetom ili bez nje.

Birajte pasulj, grašak, sočivo, soju, bob...

Svakog dana možete da birate između pasulja, graška, leblebija, sočiva, soje, boba... Uz mahunarke možete da jedete i ugljene hidrate, kao što su testenine i pirinač, sveže povrće ili u obliku supa ili čorbi, belo meso, ribu, jaja.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Subota
Doručak: mešavina ovsenih, ječmenih i ražanih pahuljica sa nemasnim jogurtomRučak: riba sa roštilja i sezonska salataVečera: testenina sa barenim leblebijama i povrćem

Ponedeljak

Doručak: šolja mleka i integralna kifla

Ručak: testenine sa pasuljem i salata od sezonskog povrća

Večera: pileća prsa na žaru, integralno parče hleba i salata od sezonskog povrća

Utorak

Doručak: jogurt i integralno pecivo

Ručak: pirinač, sočivo i povrće

Večera: riba na žaru sa salatom od sezonskog povrća

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

Sreda

Doručak: mešavina ovsenih, ječmenih i ražanih pahuljica sa nemasnim jogurtom

Nedelja
Doručak: integralni dvopek sa ribljom paštetom i šolja nemasnog jogurtaRučak: tanjir kus-kusa sa mahunarkama i povrćemVečera: sardina sa crnim lukom i integralni hleb

Ručak: integralne testenine, meso i povrće sa roštilja

Večera: humus (namaz od leblebija), dva dvopeka i salata po želji

Četvrtak

Doručak: integralni dvopek sa džemom bez šećera i šolja mleka ili čaja

Ručak: pirinač sa povrćem

Večera: pašteta od pasulja, ajvar i integralni dvopek

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Petak

Doručak: bareno jaje, šolja nemasnog jogurta, hleb i ajvar

Ručak: leblebije sa povrćem

Večera: belo meso sa roštilja, salata i integralno pecivo

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas