Ова дијета назива се и краљевском данском болничком дијетом или Копенхаген дијетом.
Данска дијета представља врло строг и ригорозан план исхране, јер захтева посебну доследност и дисциплину. Уколико је испоштујете свега 13 дана, резултати сигурно неће изостати, а ова дијета идеална је за уклањање масноће.
Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)
Правила данске дијете
Данска дијета се не држи дуже од 13 дана, ни мање ни више. Дијету можете поновити тек након 3 месеца поново. Ако сте до краја издржали целу дијету до краја не би требало да је понављате следеће 2 године.
Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила
Када сте гладни пијте воду, најмање 2 литра воде. Строго је забрањена конзумација алкохола и газираних пића. Кафу можете заменити чајем. Могуће је променити редослед ручка и вечере, али не може се мењати редослед дана. Једу се 3 оброка дневно и без ужине и било каквих грицкалица и слаткиша.
Прочитајте још: Удаћу се једино за војводу Марка Миљанова: Како се Стефанија заљубила у дупло старијег удовца и запросила га
Да не би нарушили здравље неопходно је свакодневно узимати неку врсту витаминских додатака. Након завршетка дијете, унос калорија треба постепено повећавати како би се избегао нежељени калоријски шок и дебљање.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Јеловник према данској дијети
Први дан
Доручак: шољица црне кафе и једна коцка шећера.
Ручак: кувани спанаћ уз два тврдо кувана јаја и један парадајз.
Вечера: већи месни одрезак (од 200-230 грама) уз зелену салату зачињену маслиновим уљем и лимуном.
Други дан
Доручак: исто као и претходног дана.
Ручак: пилећа шунка (1 кришка) и 2 децилитра јогурта.
Вечера: већи месни одрезак, исто као и претходни дан.
Трећи дан
Доручак: кафа и коцка шећера и комад тоста.
Ручак: 2 комада тврдо куваних јаја, један комад шунке и зелена салата
Вечера: један куван средњи целер, парадајз и неко воће по избору
Четврти дан
Доручак: исто као трећи дан.
Ручак: литар свеже цеђеног сока и 2 децилитра јогурта.
Вечера: једна изрендана шаргарепа, кувано јаје и 25 грама младог сира
Пети дан
Доручак: једна већа изрендана шаргарепа и преливена лимуновим соком.
Ручак: кувана риба до 230 грама преливена лимуновим соком и с малом количином маслаца.
Вечера: већи месни одрезак, кувани целер и зелена салата.
Шести дан
Доручак: црна кафа, шећер у коцки и комад тоста.
Ручак: једна већа изрендана шаргарепа и два кувана јаја.
Вечера: пола пилета печеног на ражњу без кожице и салата.
Седми дан
Доручак: биљни чај без шећера.
Ручак: прескаче се, значи без ручка.
Вечера: један јањећи котлет на жару и сезонско воће.
Осми дан
Доручак: кафа са шећером и тост.
Ручак: кришка шунке, два тврдо кувана јаја и салата.
Вечера: један кувани целер, парадајз и једна воћка.
Девети дан
Доручак: шољица црне кафе и шећер у коцки.
Ручак: већа кришка пилеће шунке и 2 децилитра јогурта.
Вечера: већи комад меса, салата и воћка по избору.
Десети дан
Доручак: тост, кафа и коцка шећера.
Ручак: dдва комада куваних јаја, једна кришка шунке и салата.
Вечера: кувани целер, парадајз и воће по избору.
Једанаести дан
Доручак: црна кафа, шећер у коцки, тост.
Ручак: литар свеже цеђеног сока и 2 децилитра јогурта.
Вечера: тврдо кувано јаје, изрендана шаргарепа и млади сир 25 грама.
Дванаести дан
Доручак: већа изрендана шаргарепа преливена лимуновим соком.
Ручак: комад до 230 грама куване рибе преливена лимуновим соком и мало маслаца.
Вечера: комад меса, кувани целер и зелена салата.
Тринаести дан
Доручак: тост, кафа, шећер.
Ручак: 2 комада куваних јаја и већа изрендана шаргарепа.
Вечера: пола пилета печеног на жару са скинутом кожицом и салата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ