Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ У ТИГАЊУ: Лагана посластица око које нема много посла (РЕЦЕПТ)

Нема петљања са сто посуда и компликованим поступком, као што је случај са тортама

1648710126_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Уместо компликоване чоколадне торте, изненадите укућане чоколадним колачем из тигања. Нећете веровати колико се лако прави, а какав укус добијате. Постаће вам омиљени колач!

Састојци:

  • 1 шоља шећера
  • ½ шоље смеђег шећера
  • 1 шоља брашна
  • ½ шоља какао праха
  • 1 и по кашичица прашка за пециво
  • ¾ кашичице соли
  • ½ шоље мешавине млека и павлаке за кување
  • 4 кашике растопљеног путера
  • 1 кашичица чистог екстракта ваниле
  • 1 шоља топле кафе (по жељи кафу заменити топлом водом)
  • шећер у праху за посипање

Прочитајте још: ВОЋНИ КОЛАЧ С ЈАБУКАМА који се прави за час! Најукуснија посластица за уживање (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Загрејати рерну до 180 степени. Тигањ од ливеног гвожђа премазати спрејом против лепљења. У већој посуди сјединити бели и смеђи шећер, брашно, какао прах, прашак за пециво и со. У мањој посуди сјединити мешавину млека и павлаке за кување са истопљеним путером и екстрактом ваниле. Додати мокре састојке сувим и све добро измешати да се сједини. Добијено тесто пресути у припремљен тигањ и загладити.

Шољу топле кафе прелити преко теста, без мешања. Тигањ затим ставити у рерну и пећи док ивице не почну да изгледају хрскаво, с тим да би средина колача требало да делује мекано. У просеку око 25 минута. Оставити након печења да се охлади 10 минута и декорисати шећером у праху. По жељи додати куглу сладоледа или шлаг крем.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas