Одличан начин да једном недељно очистите организам од масти и токсина
Састојци:
600 г пелата
1 главица кеља
200 г леблебија из конзерве
1 љута папричица
1 црни лук
2 кашике ренданог ђумбира
1 кашика маслиновог уља
1 шоља воде
1/2 кашичице млевеног бибера
1 кашичица соли
Припрема:
Кељ исеците на трачице, љуту папричицу на колутове, леблебију оцедите од воде. У шерпи, на маслиновом уљу продинстајте исецкан црни лук, додајте љуту паприку, ђумбир и динстајте уз мешање око пет минута. Додајте воду, пелат, кељ, леблебије и све зачине. Када чорба проври, смањите температуру на најнижу и крчкајте још око пола сата. Штапним миксером направите густу чорбу. Декоришите по жељи - першуном или леблебијама ако вам је остало мало у конзерви.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ