Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Џејми Оливер се куне у овој јело: Направите велинтон са ЛОСОСОМ! (РЕЦЕПТ)

Омиљено јело Енглеза налази се на њиховој трпези недељом и за празнике.

1632913694_shutterstock_767707756.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Потребно је:

  • 700 г филеа лососа
  • 2 паковања лиснатог теста
  • 200 г спанаћа
  • 2-3 кашике сенфа
  • 2 празилука
  • јаје
  • 1/2 везе мирођије
  • 1/2 везе першуна
  • 100 мл павлаке за кување
  • 50 г путера
  • со, бибер
  • уље

Прочитајте још: Торта павлова може да се направи и као "павловчица" (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Исеците филе лососа на једнаке комаде. Празилук ситно исецкајте и динстајте на загрејаном уљу. Мирођију и першун ситно исеците, ставите их у посуду, па им додајте путер, да се смеса згусне, и посолите. Када празилук омекша, додајте павлаку за кување и оставите сос да се кува на тихој ватри неколико минута. Бланширајте спанаћ у посољеној води 30 секунди. Спремите чинију са леденом водом, где ћете пребацити спанаћ, па га ту убаците на 20-30 секунди, како бисте зауставили процес кувања и оставили га свежим. Затим га исецкајте. Лиснатно тесто премажите сенфом. Посолите филе лососа и побиберите.

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

По средини лиснатог теста распоредите 1/3 бланшираног спанаћа. Преко ставите једно парче лососа, премажите га сенфом, покријте спанаћем и ставите други комад лососа. На крају ставите преостали спанаћ. Крајеве теста спојите преко, тако да добијете ролат. Притисните их, да се све добро залепи. Окрените тесто са спојеним крајевима надоле, како се ролат не би отворио током печења. Премажите јајетом па пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, отприлике 20 минута.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas