Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Торта павлова може да се направи и као "павловчица" (РЕЦЕПТ)

Сигурно сте чули за торту "павлова" и допада вам се њен укус?

1632731181_PAVLOVCICE--3-.JPG
Фото: ТВ Кичен
Oglas

Потребно је за пуслице:

  • 3 беланца
  • 190 г шећера
  • прстохват соли

За карамел крем:

  • 3 жуманца
  • 250 мл млека
  • 75 г шећера
  • 20 г пудинга са укусом карамеле
  • кашичица млека у праху

За шлаг крем:

  • 200 г слатке павлаке за шлаг
  • боја за колаче црвена и плава

За декорацију:

  • 100 г свежег воћа (малине и купине)
  • 50 г орашастих плодова за посипање

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

Умутите беланца и со (уместо соли може и кашичица сирћета). Када се формира богата пена додајте шећер (помало из више пута). Мутите док се шећер не растопи. Нанесите масу за пуслице из дресир кесе на плех обложен пек-папиром. Сушите сат времена у рерни на 100 степени, са укљученим вентилатором или уместо вентилатора оставите у полуотвореној рерни пола сата након печења да се додатно осуше.

У жуманца сипајте мало хладног млека, додајте карамел пудинг и умутите. Остатак млека и шећер загрејте. Мало врућег млека сипајте преко жуманаца и пудинга, а затим све вратите на ватру да се скува и непрестано мешајте. Додајте кашичицу млека у праху и мало ораха.

Прочитајте још: Брзо, лако и ПРЕУКУСНО: Панакота са малинама (РЕЦЕПТ)

Умутите слатку павлаку и одвојите на три дела. Два дела обојите прехрамбеним бојама за колаче (црвена боја за розе шлаг и плава и црвена за љубичасти). На охлађене пуслице нанесите умућену слатку павлаку. На розе павлаку ређајте малине, на љубичасту купине, а на белу карамел крем. Украсите орашастим плодовима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas