Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK

Džejmi Oliver se kune u ovoj jelo: Napravite velinton sa LOSOSOM! (RECEPT)

Omiljeno jelo Engleza nalazi se na njihovoj trpezi nedeljom i za praznike.

1632913694_shutterstock_767707756.jpg
Foto: Šater
Oglas

Potrebno je:

  • 700 g filea lososa
  • 2 pakovanja lisnatog testa
  • 200 g spanaća
  • 2-3 kašike senfa
  • 2 praziluka
  • jaje
  • 1/2 veze mirođije
  • 1/2 veze peršuna
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g putera
  • so, biber
  • ulje

Pročitajte još: Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)

Priprema:

Isecite file lososa na jednake komade. Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na zagrejanom ulju. Mirođiju i peršun sitno isecite, stavite ih u posudu, pa im dodajte puter, da se smesa zgusne, i posolite. Kada praziluk omekša, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite sos da se kuva na tihoj vatri nekoliko minuta. Blanširajte spanać u posoljenoj vodi 30 sekundi. Spremite činiju sa ledenom vodom, gde ćete prebaciti spanać, pa ga tu ubacite na 20-30 sekundi, kako biste zaustavili proces kuvanja i ostavili ga svežim. Zatim ga iseckajte. Lisnatno testo premažite senfom. Posolite file lososa i pobiberite.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Po sredini lisnatog testa rasporedite 1/3 blanširanog spanaća. Preko stavite jedno parče lososa, premažite ga senfom, pokrijte spanaćem i stavite drugi komad lososa. Na kraju stavite preostali spanać. Krajeve testa spojite preko, tako da dobijete rolat. Pritisnite ih, da se sve dobro zalepi. Okrenite testo sa spojenim krajevima nadole, kako se rolat ne bi otvorio tokom pečenja. Premažite jajetom pa pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, otprilike 20 minuta.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas