Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Како да од једног теста направите два пецива? Тајну нам открива бака Јела (ФОТО/ВИДЕО)

Бака Јела поручује: "Једно тесто два пецива, па ко шта воли нек изволи".

1612945464_20210209_134333.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 300 мл млека
  • 15 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • мало уља (3 кашике)
  • 1 јаје
  • 500-550 гр брашна

За надев:

  • 100 гр сира
  • 3 кашике џема
  • 1 жуманце

За премазивање:

  • жуманце
  • сусам

Прочитајте још: ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

Растопити квасац у млеку, додати кашичицу шећера. Кад се истопи додати 3 кашике уља, јаје, брашно, со и замесити лепо глатко мекше тесто. 

Фото: Приватна архива

Оставити да одмори 30 мин. Развити за пола цм, па исећи на квадрате. У сир убацити жуманце, па изједначити.

Прочитајте још: Рецепт који се највише тражи на интернету: Данас припремамо ЛАЗАЊЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватана архива

Тесто исећи на квадрате, па у средину убацити по кашичицу сира и преклопити као салчиће. Оставити пар комада, па ставити као надев џема. 

Прочитајте још: Рецепт који се највише тражи на интернету: Данас припремамо ЛАЗАЊЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Поређати у плех и покрити да порасте. Премазати слано пециво са жуманцетом и посути сусамом и крупном сољу по жељи. Пећи на 180 степени Ц око 35 мин. Покрити крпом.

Прочитајте још: Боље, лепше и домаће: Кад дете тражи да му купите пециво, дајте му ово домаће кисело тесто и нећете погрешити (ФОТО/ВИДЕО)

Пецива са џемом посути прах шећером и ванилин шећером. Служити топло. Мекани као пена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas