· · Number of comments: 0

Нико јој не може одолети: Спремите КАПРИ ТОРТУ по мало другачијој и још укуснијој рецептури (РЕЦЕПТ)

Обрадујте све укућане неодољивом посластицом

1674557484_shutterstock_2210848361.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Капри торта је чувена посластица чија припрема захтева мало више времена, али се на крају исплати. Често се служи на прославама, а данас вам предлажемо да испробате овај мало другачији рецепт за познату торту. Прави се са меканим безе корама од ораха, а премазује желеом који сте обогатили и малинама. На крају иде непревазиђени ванила фил и чоколадна глазура. Нико неће одбити парче. 

Састојци
  За кору:

  • 9 беланаца
  • 300 г шећера
  • 2 кашике брашна
  • 1 кашика сирћета
  • 300 г сецканих или млевених ораха

Прочитајте још: Рецепт наших бака: Како да направите УКУСНЕ ДОМАЋЕ МЕКИКЕ (РЕЦЕПТ)

За фил:

  • 600 мл млека
  • 2 кесице пудинга од ваниле 
  • 300 г шећера
  • 9 жуманаца
  • 250 г путера 

За желе:

  • 500 г јагода
  • 100 г малина 
  • 300 г шећера
  • 2 кесице пудинга од јагода

За глазуру:

  • 100 г чоколаде
  • 60 мл слатке павлаке 

Припрема:

Како се прави кора?

Беланца улупајте у чврст шне постепено додајући шећер, па додајте сирће и још мало мутите, а онда лагано умешајте брашно и орахе. Добијену смесу сипајте у дубљи плех, који сте обложили пек папиром, да кора буде дебља. Пеците на 180°Ц око 20 минута. 

Желе није тежак за припрему: 

Јагоде и малине одмрзните и процедите сву воду, па помешајте са шећером и изблендирајте. Ставите да се кувају и када смеса проври додајте пудинг. Кувајте уз непрестано мешање, док се састојци лепо не сједине. 

Прочитајте још: Ролат са кокосом и млевеним кексом: Невероватно једноставан за припрему, а укус фантастичан (РЕЦЕПТ)

Овако се прави фил: 

Жуманца пенасто умутите са шећером, па додајте пудинг. Лепо сједините да нема грудвица, па смесу сипајте у млеко које сте ставили да се греје. Кувајте, уз непрестано мешање, док се смеса не згусне. Склоните са шпорета, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади на собној темепратури. Фил поново умутите, па додајте умућени путер собне темепратуре и све добро сједините миксером.  

Најлакши начин за чоколадну глазуру: 

Отопите чоколаду са слатком павлаком. 

Ређање торте: 

Преко охлађене коре премажите желе од јагода и малина и опет оставите да се стегне у фрижидеру, па сипајте преко фил. Добро размажите и прелијте чоколадном глазуром. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.