· · Number of comments: 0

Niko joj ne može odoleti: Spremite KAPRI TORTU po malo drugačijoj i još ukusnijoj recepturi (RECEPT)

Obradujte sve ukućane neodoljivom poslasticom

1674557484_shutterstock_2210848361.jpg
Foto: Shutterstock

Kapri torta je čuvena poslastica čija priprema zahteva malo više vremena, ali se na kraju isplati. Često se služi na proslavama, a danas vam predlažemo da isprobate ovaj malo drugačiji recept za poznatu tortu. Pravi se sa mekanim beze korama od oraha, a premazuje želeom koji ste obogatili i malinama. Na kraju ide neprevaziđeni vanila fil i čokoladna glazura. Niko neće odbiti parče. 

Sastojci
  Za koru:

  • 9 belanaca
  • 300 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika sirćeta
  • 300 g seckanih ili mlevenih oraha

Pročitajte još: Recept naših baka: Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE (RECEPT)

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile 
  • 300 g šećera
  • 9 žumanaca
  • 250 g putera 

Za žele:

  • 500 g jagoda
  • 100 g malina 
  • 300 g šećera
  • 2 kesice pudinga od jagoda

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 60 ml slatke pavlake 

Priprema:

Kako se pravi kora?

Belanca ulupajte u čvrst šne postepeno dodajući šećer, pa dodajte sirće i još malo mutite, a onda lagano umešajte brašno i orahe. Dobijenu smesu sipajte u dublji pleh, koji ste obložili pek papirom, da kora bude deblja. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Žele nije težak za pripremu: 

Jagode i maline odmrznite i procedite svu vodu, pa pomešajte sa šećerom i izblendirajte. Stavite da se kuvaju i kada smesa provri dodajte puding. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se sastojci lepo ne sjedine. 

Pročitajte još: Rolat sa kokosom i mlevenim keksom: Neverovatno jednostavan za pripremu, a ukus fantastičan (RECEPT)

Ovako se pravi fil: 

Žumanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte puding. Lepo sjedinite da nema grudvica, pa smesu sipajte u mleko koje ste stavili da se greje. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Fil ponovo umutite, pa dodajte umućeni puter sobne temeprature i sve dobro sjedinite mikserom.  

Najlakši način za čokoladnu glazuru: 

Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom. 

Ređanje torte: 

Preko ohlađene kore premažite žele od jagoda i malina i opet ostavite da se stegne u frižideru, pa sipajte preko fil. Dobro razmažite i prelijte čokoladnom glazurom. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.