Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КЕКС КОЦКЕ са кикирики путером: БРЗА И ЛАКА посластица

Ко још не воли плазму! Рецепти са плазмом је нешто што нас враћа у младост и што свако јело чини укуснијим!

1648636798_plazma.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Једноставно и Укусно
Oglas

Ове коцке су врло једноставне за прављење, потребно је врло мало састојака, а припрема је невероватно брза, те ове коцке можете увек имати на свом столу за заслађивање! 

Прочитајте још: ПОСНО: Укусан рижото са морским плодовима и шафраном! (РЕЦЕПТ)

Састојци:
300 г Млевеног кекса
400 г прах шећера
200 г маслаца
300 г кикирики путера
Глазура:
150 г кикирики путера
200 г млечне чоколаде
50 г сецканог кикирикија


Припрема

У чинију сипамо млевени кекс и прах шећер. Промешамо шпатулом смесу.
Додамо кикирики путер и руком смесу лепо сједином. На крају додајемо отопљени маслац и наставимо са мешањем.

Када се смеса лепо сјединила пребацимо је плех обложен пек папиром. Руком лепо смесу утапкамо и поравнамо шпатулом.

Плех оставимо 15так минута да се охлади у замрзивачу.
У међувремену припремимо глазуру. У отопљену чокололаду додамо кикирики путер и лагано шпатулом мешамо док се смеса лепо не сједини.

Глазуру прелијемо преко охлађеног колача и поспемо сецканим кикирикијем. Оставимо да се колач добро охлади. Сечемо коцке жељене величине и уживамо у дивном укусу. Пријатно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas