Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сладолед

Правимо домаћи сладолед од јагоде: Уживање у укусу

Сладолед од јагоде је многима први избор када је реч о хладним посластицама.

1629205457_Depositphotos_7509432_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Освежавајућа посластица којој не могу одолети ни стари ни млади је најбоља када је правите сами. Ево како да припремите домаћи сладолед.

Сладолед од јагоде

Потребно је:

  •  400 мл слатке павлаке
  • 1/8 кашичице соли
  •  2 јајета
  • 150 г шећера
  • 450 г сецканих јагода
  •  пола кашике лимуновог сока

Прочитајте још: Најлакши слаткиш на свету: Манчмелоу колач (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Сједините слатку павлаку и со у шерпи и пустите да прокључа, а затим склоните са ватре.

У посебној чинији умутите јаја са половином шећера, па додајте врућ крем – сипајте га полако уз непрекидно мућење.

Вратите у шерпу и кувајте на нижој температури, не дозволите да прокључа. Кувајте уз стало мешање, док се смеса благо не згусне. Охладите фил на собној температури и повремено промешајте. Нека се хлади најмање 2 сата.

Прочитајте још: Најтраженији РЕЦЕПТ у време поста: Пуњена паприка без меса, фантастичног укуса! (ВИДЕО)

Док се фил хлади, у блендеру умутите јагоде са преосталим шећером и соком од лимуна, док не постане глатко. Смесу процедите и сипајте у охлађен фил, па добро измешајте.

Сипајте у жељене посуде и оставите да се заледи у замрзивачу. Овај сладолед може да стоји недељу дана.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas