Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕДЛОЗИ ЗА ВЕЧЕРУ: Брзи рецепти који се спремају за 15 минута, а одмах ће вас заситити

Ужурбани дани често захтевају брза решења, а када је вечера у питању, желимо нешто што је не само укусно, већ и припремљено у трену.

1700207724_299699_shutterstock-1561890997_iff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Представљамо вам пет једноставних и укусних вечера које се могу припремити за свега 15 минута. Ове рецепте одликује једноставност, али и богатство укуса који ће задовољити и најзахтевнија непца.

Пилетина са поврћем

Укусни пилећи филети употпуњени смрзнутим поврћем представљају праву посластицу која се припрема брзо и лако. Сочно месо и разнобојно поврће, зачињени са сољу, бибером и ориганом, чине ову вечеру неодољивом.

Састојци:

2 пилећа филета

2 шоље смрзнутог поврћа по избору
Со, бибер, оригано по укусу

Упутство:

На средње јакој ватри, пропржите пилеће филете са обе стране док не постану златно смеђи. Додајте смрзнуто поврће и наставите кување док поврће не омекша. Посолите, побиберите и додајте оригано пре послуживања.

Тестенина са песто сосом

За љубитеље италијанске кухиње, шпагети са песто сосом су избор који се спрема муњевитом брзином. Просто скувајте шпагете, помешајте их са пестом и поспите пармезаном - једноставно, а тако укусно.

Састојци:

250г шпагета

1/2 шоље песто соса
Пармезан по укусу

Упутство:

Скувајте шпагете према упутству на паковању. Помешајте скуване шпагете са песто сосом. Послужите са пармезаном.

Туњевина сендвич са авокадом

Здрав и хранљив сендвич са туњевином и авокадом представља идеалан избор за вечеру која се спрема за трен ока. Једноставно помешајте састојке, ставите их између два парчета хлеба и вечера је спремна.

Састојци:

Конзерва туњевине

1 авокадо
Парадајз,
сецкани хлеб по жељи

Упутство:

Помешајте туњевину, авокадо и сецкани парадајз. Ставите смесу на хлеб по избору и направите сендвич.

Рижото са поврћем:

За љубитеље рижота, ова верзија са поврћем је право решење. Лук, пиринач и поврће кувају се заједно у повртном бујону, стварајући укусан и кремаст рижото за само неколико минута.

Састојци:

1 шоља пиринча

2 шоље поврћа по избору (шаргарепа, грашак, кукуруз)
1 лук, сецкан
2 шоље повртног бујона

Упутство:

Пропржите лук на мало уља док не омекша. Додајте пиринач и поврће, па динстајте неколико минута. Додајте повртни бујон и кувајте док пиринач не упије течност. Све ове вечере су брзе, укусне и пружају добар баланс нутритивних вредност

Све ове вечере не само да су припремљене за рекордно време, већ и пружају савршен баланс нутритивних вредности.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas