Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА АЛФРЕДО ПАСТУ: Испробајте кремасти и преукусан оброк за који вам је потребно само неколико састојака

Припрема је брза, лака и не захтева напредно кулинарско знање, па је идеална и за почетнике

1756642286_shutterstock_2228548909.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Алфредо паста са пилетином је једно од оних јела које осваја и изгледом и укусом. Класични Алфредо сос, направљен од путера и пармезана, најчешће се комбинује са фетућини тестенином, а додатак сочних комадића пилетине претвара ово јело у комплетан, заситан оброк. Најбоље од свега? Припрема је брза, лака и не захтева напредно кулинарско знање, па је идеална и за почетнике.

Састојци су лако доступни:

250 грама тестенине
450 грама пилећих прса
со, бибер, уље
2 чена ситно исецканог или изгњеченог белог лука
шоља неутралне павлаке
8 кашика путера
1 шоља изренданог пармезана
першун за сервирање

Припрема изгледа овако:

Скувајте тестенину по уобичајеној процедури. Пре него што је процедите, сачувајте пола шоље воде у којој се кувала – може затребати касније за разређивање соса. Пилећа прса добро посушите папирним убрусом, па их зачините сољу и бибером.

У већем тигању загрејте мало уља на средње јакој ватри. Додајте пилетину и пржите је 5–7 минута са сваке стране док не добије златну боју. Током пржења убаците и кашику путера како би месо било још сочније. Када је готово, оставите неколико минута да се одмори, па је исеците на мање комаде.

У истом тигању, растопите преосталих 7 кашика путера. Додајте ситно сецкани или изрендани бели лук и кратко пропржите – довољно је 30 секунди до минут, само док не замирише. Затим припремите Алфредо сос: умешајте павлаку за кување, изрендани пармезан, прстохват соли и бибера. Крчкајте неколико минута (3–4), мешајући. Ако вам се учини да је сос прегуст, додајте мало воде од тестенине коју сте раније сачували – то ће му дати савршену кремасту текстуру.

Додајте скувану тестенину директно у сос и лагано промешајте док се све не сједини. Сервирајте пасту у тањире, преко ставите комадиће пилетине, а по жељи додатно поспите пармезаном, свеже млевеним бибером и сецканим першуном за декорацију и још богатији укус.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas