Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA ALFREDO PASTU: Isprobajte kremasti i preukusan obrok za koji vam je potrebno samo nekoliko sastojaka

Priprema je brza, laka i ne zahteva napredno kulinarsko znanje, pa je idealna i za početnike

1756642286_shutterstock_2228548909.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Alfredo pasta sa piletinom je jedno od onih jela koje osvaja i izgledom i ukusom. Klasični Alfredo sos, napravljen od putera i parmezana, najčešće se kombinuje sa fetućini testeninom, a dodatak sočnih komadića piletine pretvara ovo jelo u kompletan, zasitan obrok. Najbolje od svega? Priprema je brza, laka i ne zahteva napredno kulinarsko znanje, pa je idealna i za početnike.

Sastojci su lako dostupni:

250 grama testenine
450 grama pilećih prsa
so, biber, ulje
2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
šolja neutralne pavlake
8 kašika putera
1 šolja izrendanog parmezana
peršun za serviranje

Priprema izgleda ovako:

Skuvajte testeninu po uobičajenoj proceduri. Pre nego što je procedite, sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala – može zatrebati kasnije za razređivanje sosa. Pileća prsa dobro posušite papirnim ubrusom, pa ih začinite solju i biberom.

U većem tiganju zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je 5–7 minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju. Tokom prženja ubacite i kašiku putera kako bi meso bilo još sočnije. Kada je gotovo, ostavite nekoliko minuta da se odmori, pa je isecite na manje komade.

U istom tiganju, rastopite preostalih 7 kašika putera. Dodajte sitno seckani ili izrendani beli luk i kratko propržite – dovoljno je 30 sekundi do minut, samo dok ne zamiriše. Zatim pripremite Alfredo sos: umešajte pavlaku za kuvanje, izrendani parmezan, prstohvat soli i bibera. Krčkajte nekoliko minuta (3–4), mešajući. Ako vam se učini da je sos pregust, dodajte malo vode od testenine koju ste ranije sačuvali – to će mu dati savršenu kremastu teksturu.

Dodajte skuvanu testeninu direktno u sos i lagano promešajte dok se sve ne sjedini. Servirajte pastu u tanjire, preko stavite komadiće piletine, a po želji dodatno pospite parmezanom, sveže mlevenim biberom i seckanim peršunom za dekoraciju i još bogatiji ukus.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas