Веома једноставан за припрему, а тако богат и мирисан да ће те га увек правити
Из бакине кухиње нам стиже рецепт за колач који је заиста сјајан спој укуса који ће вас оборити с ногу! Карамелизоване јабуке дају му невероватну сочност, а у комбинацији с орасима и циметом стварају савршен мирис и укус.
Колач - састојци:
3 јаја
3 кашике шећера
2 кашике пуне гриза
1 пуна кашика брашна са прашком за пециво
100 гр мл ораха
50 гр сувог грожђа
50 мл уља
корица лимуна
200 гр киселог млека
1 већа јабука
цимет за јабуке
1 ванилин шећер
Колач - припрема:
У тигањ ставити две кашике шећера да се истопи и претвори у карамел. Убацити и један ванилин шећер. Додати две кашике воде да јабуке омекане у том карамелу.
Склонити са стране да се хладе. Умутити јаја са три кашике шећера може и мање. Убацити гриз, брашно и прашак за пециво. Додати корицу лимуна, уље, кисело млеко и млевене орахе. На крају убацити прохлађене јабуке исечене на коцкице са карамелом. Све изједначити.
Плех обложити пек папиром и сипати у плех и распоредити. Печи на 200 степени Ц 50 минута да се лепо испече.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ