Veoma jednostavan za pripremu, a tako bogat i mirisan da će te ga uvek praviti
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za kolač koji je zaista sjajan spoj ukusa koji će vas oboriti s nogu! Karamelizovane jabuke daju mu neverovatnu sočnost, a u kombinaciji s orasima i cimetom stvaraju savršen miris i ukus.
Kolač - sastojci:
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike pune griza
1 puna kašika brašna sa praškom za pecivo
100 gr ml oraha
50 gr suvog grožđa
50 ml ulja
korica limuna
200 gr kiselog mleka
1 veća jabuka
cimet za jabuke
1 vanilin šećer
Kolač - priprema:
U tiganj staviti dve kašike šećera da se istopi i pretvori u karamel. Ubaciti i jedan vanilin šećer. Dodati dve kašike vode da jabuke omekane u tom karamelu.
Skloniti sa strane da se hlade. Umutiti jaja sa tri kašike šećera može i manje. Ubaciti griz, brašno i prašak za pecivo. Dodati koricu limuna, ulje, kiselo mleko i mlevene orahe. Na kraju ubaciti prohlađene jabuke isečene na kockice sa karamelom. Sve izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom i sipati u pleh i rasporediti. Peči na 200 stepeni C 50 minuta da se lepo ispeče.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU