Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАЈСЛАЂА ПОСЛАСТИЦА

Рецепт за НАЈСОЧНИЈУ баклаву са пистаћима! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Слатка посластица из Турске која ће одушевити целу породицу - баклава са пистаћима!

1621148759_food-5158702_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Састојци: 800 гр кора за баклаву, 300 гр млевених ораха, 150 гр млевених пистаћа, 4 касике гриза, 4 кашике шећера, 150мл уља за премазивање кора, 150 гр сећера за посипање кора и још 150 мл уља и 150 гр маслаца за заливање баклаве.

Трик који ће вам помоћи да се баклава не препече: Када послажете све коре и филове, ставите још једну кору преко, која ће бити заштита током печења.

Припрема: 

1) Прво припремите шербет тако што ћете помешати 800 мл воде и 800 грама шећера. Кувајте 15-20 минута и пред крај, додајте сок од једног лимуна. Оставите шербет да се охлади, јер се за преливање користи искључиво хладан.

Прочитајте још: Рецепт за ДОМАЋИ сладолед од поморанџе: Потребна су вам само ОВА четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

2)  Плех премазати уљем. Коре изрезати на величину плеха. Орахе, пистаће, гриз и сећер измешати. Прво поређајте 3 коре, премазане само уљем и шећером. Четврту кору посути мешавином ораха,пистаћа, гриза и шећера. Пету само сећером и уљем, шесту мешавином. И тако све док се не потроши смеса. На крају премазати 3 коре само уљем и шећером, исто као и на почетку. Оставити по страни једну целу кору. Баклаву исећи у жељеном облику. Загрејати 150 мл уља и 150 гр маслаца, па прелити преко исечене баклаве. Преко баклаве ставити ону једну кору коју смо издвојили, прекрити баклаву, како не би изгорела током печења.

Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

3) Пече се на 220 степени, око 50 минута. За најбоље резулате, након првих десет минута смањите температуру на 180 степени, а да пред сам крај вратите на 220 степени. Када се испече, скините заштитну кору, прелијте шербетом и оставите да се охлади.

Декорисати сецканим или млевеним пистаћима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas