· · Коментари: 0
ОСВЕЖАВАЈУЋА ПОСЛАСТИЦА

Рецепт за ДОМАЋИ сладолед од поморанџе: Потребна су вам само ОВА четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Освежите се током топлих дана уз домаћи сладолед од поморанџе.

1620983322_Untitleda.png
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ Н"Овен - Кејк енд Кукис

Састојци: 30 мл цеђене поморанџе, 100 гр шећера, 500 мл млека, 250 мл слатке павлаке.

Припрема

Млеко и шећер кувајте на умереној ватри. Када проври, смањите ватру. Све време мешајте да не загори. Константно мешајте, док маса не спласне на једну трећину од почетне. Боја ће бити светло жута. Угасите ринлу и мешајте са стране, док се потпуно не охлади. Треба да добијете глатку масу.

Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Поморанџу је најбоље додати накнадно, кад се смеса охлади, како не бисте добили смежурану текстутуру сладоледа.

Када се потпуно охлади, додајте цеђену поморанџу. Најбоље је да је додате у већ припремљену смесу млека и шећера. Уколико бисте је сипали директно, на почетку кувања, добили бисте смежурану текстуру. Мешајте док се не сједини.

У посебној посуди, умутите 250 мл слатке павлаке (добро охлађене).

Прочитајте још: Ручак који се прави у ЈЕДНОМ ЛОНЦУ - Паста са лимуном и спанаћем за ужурбане радне дане! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Помешајте умућену слатку павлаку и смесу са млеком, додајте кашичицу ароме од поморанџе, 3-4 капи боје од поморанџе (боја која се користи за колаче). Умутите док се све не сједини.

Ову смесу сипајте у четвртасту посуду и ставите да одстоји у фрижидеру 8-10.

Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.