Никад брже и сочније: гибаница коју сви траже – готова за само 20 минута!
Када немате много времена и желите домаћу, сочну гибаницу која се прави брзо и лако, постоји трик који мења све. За 20 минута можете имати питу која мирише као да сте је правили сатима, а укусом оставља све без даха.
Ево како да је припремите, корак по корак.
Састојци
1 паковање готових кора за питу (око 500 г)
300 г ситног сира
200 мл јогурта
3 јаја
50 мл уља
Прстохват соли
По жељи: сусам или сецкани ораси за посипање
Припрема – корак по корак
У великој посуди умутите јаја са јогуртом и уљем.
Додајте сир и прстохват соли, добро промешајте да добијете кремасту смесу.
Припремите плех и премажите га танким слојем уља.
Распоредите једну кору, премажите је смесом, затим ставите другу кору и поновите поступак док не потрошите све коре и фил.
На врх поспите сусам или орахе за визуелни ефекат и хрскаву корицу.
Претходно загрејану рерну ставите на 180°Ц и пеците 15–20 минута, док површина не постане златно-смеђа.
Оставите да се мало прохлади пре сечења – гибаница остаје сочна и кремаста.
Трик за сочност
Кључ је у равномерном преливању филом између слојева кора. Свака кора упија крему, а гибаница остаје сочна без развлачења или вишесатног печења.
Брзи савети
Користите свеже готове коре – штеде време, а укус је аутентичан.
Не штедите на сиру и јогурту – они дају богатство укуса.
Пећи на средњој температури да споља буде златна и хрскава, а унутра кремаста.
За додатни wоw ефекат, послужите уз мало свежег зачинског биља или павлаке.
Овај рецепт омогућава да гибаница буде готова за 20 минута, сочна и пуна укуса, а сви гости ће тражити рецепт.
Пробајте и сами се уверите у магију овог брзог, а феноменалног јела!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ