Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ ГИБАНИЦУ: Биће готова за само 20 минута, а ево у чему је трик за савршен укус

Никад брже и сочније: гибаница коју сви траже – готова за само 20 минута!

1759401431_shutterstock_1867411768--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Када немате много времена и желите домаћу, сочну гибаницу која се прави брзо и лако, постоји трик који мења све. За 20 минута можете имати питу која мирише као да сте је правили сатима, а укусом оставља све без даха.

Ево како да је припремите, корак по корак.

Састојци

1 паковање готових кора за питу (око 500 г)
300 г ситног сира
200 мл јогурта
3 јаја
50 мл уља
Прстохват соли
По жељи: сусам или сецкани ораси за посипање

Припрема – корак по корак

У великој посуди умутите јаја са јогуртом и уљем.
Додајте сир и прстохват соли, добро промешајте да добијете кремасту смесу.
Припремите плех и премажите га танким слојем уља.
Распоредите једну кору, премажите је смесом, затим ставите другу кору и поновите поступак док не потрошите све коре и фил.

На врх поспите сусам или орахе за визуелни ефекат и хрскаву корицу.
Претходно загрејану рерну ставите на 180°Ц и пеците 15–20 минута, док површина не постане златно-смеђа.

Оставите да се мало прохлади пре сечења – гибаница остаје сочна и кремаста.

Трик за сочност

Кључ је у равномерном преливању филом између слојева кора. Свака кора упија крему, а гибаница остаје сочна без развлачења или вишесатног печења.

Брзи савети

Користите свеже готове коре – штеде време, а укус је аутентичан.
Не штедите на сиру и јогурту – они дају богатство укуса.
Пећи на средњој температури да споља буде златна и хрскава, а унутра кремаста.
За додатни wоw ефекат, послужите уз мало свежег зачинског биља или павлаке.
Овај рецепт омогућава да гибаница буде готова за 20 минута, сочна и пуна укуса, а сви гости ће тражити рецепт.

Пробајте и сами се уверите у магију овог брзог, а феноменалног јела!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas