Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU GIBANICU: Biće gotova za samo 20 minuta, a evo u čemu je trik za savršen ukus

Nikad brže i sočnije: gibanica koju svi traže – gotova za samo 20 minuta!

1759401431_shutterstock_1867411768--1-.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Kada nemate mnogo vremena i želite domaću, sočnu gibanicu koja se pravi brzo i lako, postoji trik koji menja sve. Za 20 minuta možete imati pitu koja miriše kao da ste je pravili satima, a ukusom ostavlja sve bez daha.

Evo kako da je pripremite, korak po korak.

Sastojci

1 pakovanje gotovih kora za pitu (oko 500 g)
300 g sitnog sira
200 ml jogurta
3 jaja
50 ml ulja
Prstohvat soli
Po želji: susam ili seckani orasi za posipanje

Priprema – korak po korak

U velikoj posudi umutite jaja sa jogurtom i uljem.
Dodajte sir i prstohvat soli, dobro promešajte da dobijete kremastu smesu.
Pripremite pleh i premažite ga tankim slojem ulja.
Rasporedite jednu koru, premažite je smesom, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil.

Na vrh pospite susam ili orahe za vizuelni efekat i hrskavu koricu.
Prethodno zagrejanu rernu stavite na 180°C i pecite 15–20 minuta, dok površina ne postane zlatno-smeđa.

Ostavite da se malo prohladi pre sečenja – gibanica ostaje sočna i kremasta.

Trik za sočnost

Ključ je u ravnomernom prelivanju filom između slojeva kora. Svaka kora upija kremu, a gibanica ostaje sočna bez razvlačenja ili višesatnog pečenja.

Brzi saveti

Koristite sveže gotove kore – štede vreme, a ukus je autentičan.
Ne štedite na siru i jogurtu – oni daju bogatstvo ukusa.
Peći na srednjoj temperaturi da spolja bude zlatna i hrskava, a unutra kremasta.
Za dodatni wow efekat, poslužite uz malo svežeg začinskog bilja ili pavlake.
Ovaj recept omogućava da gibanica bude gotova za 20 minuta, sočna i puna ukusa, a svi gosti će tražiti recept.

Probajte i sami se uverite u magiju ovog brzog, a fenomenalnog jela!

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas