Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ МОСКВА ТОРТУ: Многима омиљена торта у другачијој верзији

Москва торта има и своју посну варијанту

1764680337_shutterstock_745274293.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Богата, кремаста и раскошна, она спаја меке корице и свиленкасти фил са воћем у хармонији која осваја на први залогај. Идеална је за славску трпезу, празнике, пост, али и за све тренутке кад желите нешто посебно без млека и јаја.

Москва торта или Москва шнит многима је најдража посластица. Иако се у оригиналном рецепту прави у мрсној варијанти, и ова посна је једнако укусна. Уз мало пажње и стрпљења, посна Москва посна торта постаће права звезда сваке трпезе - припремите је за своје госте и гледајте како нестаје са тањира брже него што сте очекивали.

Мера за састојке је стандардна чаша од јогурта.

Састојци за коре:

  • 1,5 чаша брашна
  • 2 чаше млевених ораха
  • пола чаше млевеног посног плазма кекса
  • 150 г шећера
  • 5 кашика џема од кајсија
  • 5 кашика уља
  • 1 прашак за пециво
  • кисела вода (по потреби)

Састојци за фил:

  • литар сока од поморанџе
  • 4 кесице пудинга од ваниле
  • 12 кашика шећера
  • 250 г биљног маргарина
  • 500 г посног шлага
  • кисела вода
  • 500 г ананаса
  • 300 г вишања
  • 100 г бадема

Припрема:

Све састојке за кору ставите у дубљи суд, па додајте киселу воду и варјачом мешајте да се добије мало ређа маса, као за патишпањ. Од ове масе испеците четири коре на 180 степени око десетак минута. Пазите да их не пресушите.

У 200 милилитара сока од поморанџе размутите прашак за пудинг. У остатак сока (800 милилитара) додајте 12 кашика шећера, па кад проври закувајте пудинг, скините посуду са рингле, прекријте је прозирном фолијом и оставите да се скроз охлади.

У охлађен фил додајте 250 грама биљног маргарина и пенасто умутите.

Посни шлаг умутите са киселом водом тако да буде чврст.

На кору нанесите жути фил, преко њега ставите исецкан ананас, па ставите један слој шлага. Преко шлага ставите другу кору, нанесите жути фил, па поређајте вишње. Преко вишања ставите још један слој шлага, па ређајте трећу кору, фил, воће и шлаг. Преко четврте коре ставите остатак фила, па торту богато намажите шлагом, поспите бадемима исецканим на листиће и оставите да одстоји у фрижидеру макар 24 сата пре служења.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas