Рецепти са Хиландара су права ризница, а један од највећих гастрономских драгуља јесте посна сарма, коју можете да припремате сада када почне Божићни пост.
Ускоро почиње Божићни пост, а ту су и посне славе. Зна се, нема зиме без добре сарме, али верујте нам на реч да су ове посне по рецепту са Хиландара прави гурманлук.
Рецепти са Хиландара су права ризница, а један од највећих гастрономских драгуља јесте посна сарма, коју можете да припремате сада када почне Божићни пост.
Састојци за посну сарму:
2 празилука
2 главице црног лука
1 шаргарепа
100 г пиринча
350-400 г млевених ораха
100 г димљене рибе (лосос)
12-15 листова киселог купуса
Со, уље, суви зачин, црвена млевена паприка, бибер, бео лук у гранулама, першун, чили зачин.
Припрема посне сарме:
На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опран пиринач, а затим додајте млевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотавајте сарму, слажите у шерпу или грне па ставите у рерну. Кувати у рерни на 200ц./1х. и 10мин.
Ову сарму монаси са Атоса спремају за Бадње вече, а ви можете да је спремите и сада за псоне славе и за пост. Погодна је и да је замрзнете.
(Курир.рс/Жена)
БОНУС ВИДЕО: