Турске прженице су најмекше и ваздушасте, а праве се по рецепту старих домаћица

Доручак је најбитнији оброк и зато се сви трудимо да свако јутро када устанемо поједемо нешто разноврсно и здраво.
Некада немамо времена да се дуго задржавамо у кухињи, па углавном спремимо нешто брзински.
Сада да се вратимо на оно што ће све одушевити, а то су турске прженице.
Њихове домаћице их праве на мали другачији начин јер у њих додају кисело млеко како би биле најукусније, а и ваздушасте.
Потребни састојци:
со – прстохват
јаја – 3
сода за хлеб – прстохват
хлеб – 8 кришки
кисело млеко – 400 грама
уље – за пржење
Припрема:
Кришке хлеба узмите и исеците их по средини. Уље сипајте у тигањ и загрејте га.
Јаја умутите у чинији и додајте прстохват соли. У то додајте соду и кисело млеко и све добро промешајте.
Чим се уље загреје кришке хлеба потапајте у смесу и пржите док не добију златну боју.
Готове прженице ставите на убрус како би се оцедиле од масноће.
Можете да их једете уз било који намаз.
(еспресо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ