· · Коментари: 0

Ролнице са циметом у облику УСКРШЊЕГ ЗЕКЕ! Обрадујте своје најмлађе овим укусним рецептом! (ВИДЕО)

Претворите обичне ролнице са циметом у преслатке зечиће. Ове слатке посластице су савршене за ускршње празнике!

1650376692_zec.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Аллреципес УК | Иреланд

Празници су пред нама, сигурно тражите идеје којима можете обогатити вашу ускршњу трпезу, а ми вам откривамо како да уобичајени дезерт претворите у ускршњи слаткиш. 

Прочитајте још: ТРИОЛАДА МУС ТОРТА: Богат кремасти слаткиш за празничну трпезу!

Тесто:

  • 130мл топлог млека
  • 21г свежег квасца (може и кесица сувог али лепше је са свежим)
  • 15г шећера
  • 500г брашна, тип 500
  • пола кашичице соли
  • 1 пуно кашичица прашка за пециво
  • 170г јогурта
  • 1 јаје

Надев:

120г смеђег шећера (може и обичан)
 кашичице цимета
*Све састојке за надев само помешати.

Прелив:

120г крем сира
120г прах шећера
50г омекшалог путера
1 кашичица ароме ваниле
*Све састојке за прелив такође само помешати.

Поступак:

1. У топло млеко издробити квасац, додати шећер и оставити да одстоји пар минута.
2. У другу чинију ставити све остале састојке, додати млеко и квасац и умесити. Ја сам то радила миксером за наставком за тесто али може наравно и руком. Тесто треба да буде глатко. Након тога прекријете чинију и оставите тесто да одмори 1х на собној температури.
3. Кад се одморило, тесто развучете на брашњавој подлози у правоугаоник димензија отприлике 45x35цм.
4. Ту сада намажете надев преко целог теста, идите скроз до ивица.
5. Након тога уролате тесто по дужој страни и сечета га на 12 једнаких делова.  Окрените ролну тако да спољни крај ролне буде окренут надоле. Ово ће формирати зечије "предње ноге". Одрежите 1/3 преосталог теста и уролајте да се формира "реп". Последњу 2/3 теста уролајте отприлике до половине да се формира "глава". Прережите преостали размотани део и раширите комаде да бисте формирали "уши". Да бисте причврстили "реп" и "главу" на "тело", обришите сваки премаз од цимета, навлажите тесто и притисните комаде заједно. Раширите "уши" и стисните их на врховима да бисте обликовали. Поновите са преосталим ролнама. Пребаците "зечиће" у припремљен плех тако што ћете пажљиво подићи лопатицом или стругачем  и оставите их да одморе још 20мин.
7. Затим их печете на 190 степени око 25мин. Ако имате опцију у рерни да печете са горњим и доњим грејачем, онда то урадите.
8. Након печења умутите прелив и богато распоредите преко ролница. Најлепше су док су млаке.

За очи зеца можете искористити суво грожђе. 

Цео поступак можете видети на следећем клипу: 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.