Oglas
· · Komentari: 0

Rolnice sa cimetom u obliku USKRŠNJEG ZEKE! Obradujte svoje najmlađe ovim ukusnim receptom! (VIDEO)

Pretvorite obične rolnice sa cimetom u preslatke zečiće. Ove slatke poslastice su savršene za uskršnje praznike!

1650376692_zec.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Allrecipes UK | Ireland
Oglas

Praznici su pred nama, sigurno tražite ideje kojima možete obogatiti vašu uskršnju trpezu, a mi vam otkrivamo kako da uobičajeni dezert pretvorite u uskršnji slatkiš. 

Pročitajte još: TRIOLADA MUS TORTA: Bogat kremasti slatkiš za prazničnu trpezu!

Testo:

  • 130ml toplog mleka
  • 21g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
  • 15g šećera
  • 500g brašna, tip 500
  • pola kašičice soli
  • 1 puno kašičica praška za pecivo
  • 170g jogurta
  • 1 jaje

Nadev:

120g smeđeg šećera (može i običan)
 kašičice cimeta
*Sve sastojke za nadev samo pomešati.

Preliv:

120g krem sira
120g prah šećera
50g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
*Sve sastojke za preliv takođe samo pomešati.

Postupak:

1. U toplo mleko izdrobiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da odstoji par minuta.
2. U drugu činiju staviti sve ostale sastojke, dodati mleko i kvasac i umesiti. Ja sam to radila mikserom za nastavkom za testo ali može naravno i rukom. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijete činiju i ostavite testo da odmori 1h na sobnoj temperaturi.
3. Kad se odmorilo, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm.
4. Tu sada namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica.
5. Nakon toga urolate testo po dužoj strani i sečeta ga na 12 jednakih delova.  Okrenite rolnu tako da spoljni kraj rolne bude okrenut nadole. Ovo će formirati zečije "prednje noge". Odrežite 1/3 preostalog testa i urolajte da se formira "rep". Poslednju 2/3 testa urolajte otprilike do polovine da se formira "glava". Prerežite preostali razmotani deo i raširite komade da biste formirali "uši". Da biste pričvrstili "rep" i "glavu" na "telo", obrišite svaki premaz od cimeta, navlažite testo i pritisnite komade zajedno. Raširite "uši" i stisnite ih na vrhovima da biste oblikovali. Ponovite sa preostalim rolnama. Prebacite "zečiće" u pripremljen pleh tako što ćete pažljivo podići lopaticom ili strugačem  i ostavite ih da odmore još 20min.
7. Zatim ih pečete na 190 stepeni oko 25min. Ako imate opciju u rerni da pečete sa gornjim i donjim grejačem, onda to uradite.
8. Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.

Za oči zeca možete iskoristiti suvo grožđe. 

Ceo postupak možete videti na sledećem klipu: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas