Oglas
· · Komentari: 0

TRIOLADA MUS TORTA: Bogat kremasti slatkiš za prazničnu trpezu!

Kako se post uskoro završava, vreme je da sebe i svoje najmilije počastite jednom pravom kremastom čokoladnom bombom!

1650291446_Screenshot-2022-04-18-at-16.14.00.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/JamilaCuisine
Oglas

Triolada mus torta, kako ime samo i govori, sastoji se iz tri dela: Čokoladno-mlečnog musa, belog musa i musa od crne čokolade. Samim tim i sastojci i način pripreme drugačiji su za svaki sloj. 

Pročitajte još: USKRŠNJI HLEB koji će upotpuniti PRAZNIK - Topi se u ustima, a izgleda SAVRŠENO

Sastojci: 

Mlečni mus: 

100g mlećne čokolade

20g čokolade za kuvanje 

jaje

list želatina 

2 kašike ruma

250ml slatke pavlake 

Beli mus: 

2 lista želatina

140g bele čokolade

jaje 

4 kašike likera od pomorandže 

250ml slatke pavlake

Tamni mus: 

list želatina 

130g čokolade za kuvanje

jaje

2 kašike toplog espresa 

250ml slatke pavlake

Priprema: 

Mlečni mus: Potopiti želatin u hladnu vodu. Iseckati čokoladu i otopiti na pari. Tu umutiti jaje i 2 kašike vode, dodati želatin, rum i čokoladu i umutiti u glatku masu. Slatku pavlaku dobro ulupati i dodati masi. Okrugli kalup za tortu obložiti folijom i sipati krem, odnosno prvi sloj, pa staviti u frižider. 

Beli mus: Potopiti želatin u hladnu vodu, otopiti čokoladu, umutiti jaje sa 2 kašike vode na pari. Dodati želatin, liker od pomorandže i čokoladu. Sjediniti i ohladiti. Ulupati pavlaku i dodati, sipati preko sloja mlečnog musa i povranati,zatim ta dva sloja vratiti u frižider. 

Tamni mus: Isti postupak, dodati želatin, espreso i čokoladu, ohladiti pa dodati pavlaku ulupanu i sipati u kalup i ostaviti u frižideru da se stegne. 

Kada se torta dobro stegla, stavite je na tacnu sa postoljem, skinite foliju lagano da ne bi oštetili ivice. Možete ukrasiti po želji. Seći sa oštrim nožem. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas