· · Коментари: 0

Ручак по рецепту наших бака: Пилећи паприкаш са ноклицама, јело које ће вам загрејати душу (РЕЦЕПТ)

Припремите ово домаће јело и уз њега додајте било коју салату

1679651063_shutterstock_1598626363-paprikas-sa-nudlama.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Састојци:

ПОВРЋЕ
1 црвни лук
1-2 шаргарепе
1/2 ком целеровог корена(може,а не мора)
1 црвена паприка
4 кромпира
1 кашика парадајз пиреа 
вода за подлити паприкаш
2-3 ловорова листа

МЕСО
4 ком карабатака
1 ком белог меса
по жељи суви зачин
1 кашикица алеве паприке
по жељи бибер
мало уља

НОКЛЕ
2 јаја
5 добро напуњених кашика брашна
2 кашике гриза
1 дл минерална вода,а може и обична вода

Припрема:

Исецкајте на коцкице лук и продинстате га кратко на мало уља. Додајте очишћену и на колутове исечену шаргарепу, целер, паприку исечену на коцкице, ловоров лист. Док се то динста, оперете месо, бело месо исецете на ситније комадиће, и све то додате на динстано поврће. Динстајте око 10 мин или док месо мало не побели. У међувремену очистите кромпир и исецкајте га на коцке. Додајте га месу, одмах додајте и алеву паприку и вегету по жељи, па динстајте уз повремено мешање око 5 мин.Сад додајте врућу воду, толико да вам добро прекрије све у шерпи.

Поклопите и кувајте даље на лаганој ватри, опет неких 10 мин!  У међувремену припремите нокле, тако што ћете виљушком измутите јаја, додати брасшно, гриз и помало додавати воду.Оставите да одстоји док се паприкаш кува. На крају, додајте кашику парадајз пиреа, и нокле вадите виљушком или кашиком како вам је згодније. Паприкаш је готов онда када се кромпир фино да изгњечити виљушком, и кад се месо лагано да одвојити од костију и када кнедле фино набубре и испливају на површину! На крају можете посути ситно исецканим першуном, бибер додајте по жељи!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.