Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЛАТКИ КУПУС ПО МАЂАРСКОМ РЕЦЕПТУ: Јело коме нећете одолети чак ни током лета

Рецепт за свако доба године

1749211498_6ffb933c4666a9a1b023a39fd5ba41982343a918.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Jутјуб/ Great Lakes Prepping
Oglas

Састојци:

1 главица купуса
1 л парадајз соса
475 мл воде
2-3 кашике парадајз пиреа
1 главица црног лука
једна стабљика целера
2 шаргарепе
4 кашике уља
3 кашике обичног брашна
1 кашичица млевене слатке паприке
0,5 кашичице млевеног кима
1 кашика шећера или по укусу
1 кашичица соли

Како бисте припремили слатки купус на овај начин, прво уклоните спољашње или оштећене листове са купуса и поделите га на четвртине. По потреби исперите, исеците и баците чврсту средину, па исеците листове на тракице. Ољуштите црни лук и оставите га целог.

Ставите тракице купуса у дубоку шерпу, додајте шољу воде, шаргарепу, парадајз сос и парадајз пире. Зачините сољу и млевеним кимом. Убаците цео лук са стабљиком целера и кувајте на средњој ватри док купус не омекша, око пола сата.

Када је купус готов, баците лук и стабљику целера. Проверите да ли треба да долијете мало воде, држећи јело да кључа на лаганој ватри. Затим припремите запршку за згушњавање соса. У малом тигању загрејте око 4 кашике уља, додајте 3 равне кашике обичног брашна и пржите на средње лаганој ватри док не почне да румени.

Склоните са ватре, умешајте кашичицу слатке паприке у праху. Додајте око шољу хладне воде уз непрекидно мешање, а затим сипајте ову смесу у кључало јело са купусом.

Мешајте док се сос не згусне и грудвице брашна се не растворе. Засладите са мало шећера по укусу и крчкајте на тачки кључања неколико минута.

Уживајте! 

(Ствар укуса)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas