Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПОДВАРАК: Кисели купус са сувим ребрима је идеалан зимски ручак

Наше традиционално јело често се налази на столу током зимских месеци, укусно је, издашно и једноставно за припрему.

1703421659_7fc2e6808858d70c62995e21d24ab0a10778b835.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Подварак је одличан избор за породични ручак. Лако се прави, пече се у рерни, а јело је издашно и веома укусно. Лепо ће вас заситити, а остаће вам ручак и за сутра.

 

Састојци:

1 главица киселог купуса

300 г сувих ребара

200 г сланине

1 црни лук

3 листа ловора

2 кашике свињске масти

Со, млевени бибер

2 кашичице млевене паприке

 

Припрема:

Купус исецкајте на коцке, месо и сланину на комаде величине по жељи, а црни лук на танке кришке. У тепсију ставите кашику масти и пола исецканог лука, па по целој тепсији распоредите купус. Преко њега распоредите остатак сецканог лука, ловор, поспите млевеном паприком и бибером, а затим поређајте по месо, ребра и остатак масти. Прелијте чашом воде, покријте фолијом и ставите у рерну загрејану на 200 степени. Пеците око један сат, склоните фолију и пеците још најмање пола сата. Уколико видите да је подварак превише сув, долијте још мало воде. Купус је готов кад омекша.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas