Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЛАЧИ

Тарт од шљива какав сте видели само на ТВ: Пробајте, лако се прави! (РЕЦЕПТ)

Сада је сезона шљива и треба их користити за колаче.

1630841873_shutterstock_1151410163.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Потребно је за тесто:

  • 250 г путера
  • 250 г брашна
  • 50 г шећера у праху
  • 1 жуманце


Прочитајте још: Ручак који се НЕ КУВА: Руска супа окрошка (РЕЦЕПТ)

За фил:

  • 1 кг шљива
  • 100 г шећера
  • кашичица млевеног бадема
  • кашичица екстракта од бадема
  • 200 г марципана
  • 1 беланце

Припрема:

Миксером умутите путер исечен на комадиће и брашно. Када добијете смесу сличну влажним мрвицама, убаците шећер и наставите да мутите. У чинијици умутите жуманце са две кашичице воде, па преспите преко теста и миксером све добро сједините. Тесто кратко месите да постане компактније, а онда га умотајте у пластичну фолију и ставите у фрижидер 30 минута.

Прочитајте још: Посни ђувеч за оне који посте или држе дијету (ФОТО/ВИДЕО)

Шећер и шљиве, које сте претходно преполовили и очистили од коштица, ставите на рингу. Када проври, динстајте 3-5 минута, док шљиве не омекшају, па их пребаците у велику цедиљку, а њу ставите преко чиније. Оставите шљиве да се оцеде 30-60 минута, мешајући на сваких 10 минута.

Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)

Извадите тесто из фрижидера, пресеците га напола, па једну половину развуците оклагијом, ставите у калуп за печење и добро утисните. По тесту поспите млевене бадеме, а преко тога ставите слој шљива у које сте претходно умешали екстракт бадема. Исеците комадиће марципана, равномерно их распоредите и преко додајте остатак шљива. Другу половину теста развуците помоћу лењира и исеците на правилне траке, па их по жељи распоредите преко фила и премажите умућеним беланцетом. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 40 минута. Када се мало охлади, послужите уз сладолед.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas